Zavřít reklamu

Pokukujete už nějakou chvíli po notebooku s operačním systémem macOS, ale přijde vám, že výkon MacBooku Pro nevyužijete a u MacBooku Air vás zas odrazuje jeho displej, který se mezi ty nejlepší na trhu zrovna neřadí? Pak pro vás máme skvělé řešení. Apple totiž před nějakým časem rozšířil své portfolio o malý 12” MacBook, který právě vlastnosti řady Pro a Air svým způsobem sjednocuje. A právě ten se dá nyní sehnat za super cenu.

MacBook 12” model 2016, který nyní Alza nabízí o 20 % levněji, se může pochlubit 12” Retina displejem s rozlišením 2304 x 1440 px, procesorem Intel Core M5, 8 GB RAM paměti a obřím 512 GB SSD diskem, na který se vám toho vejde opravdu spoustu. Jak už to u MacBooků bývá, těšit se též můžete na opravdu dlouhou výdrž baterie, která se pohybuje kolem 10 hodin. Samozřejmě však záleží na tom, jak intenzivně MacBook používáte a co na něm máte právě spuštěné. Při klasické kancelářské práci však jeden den bez nabití hravě zvládne.

Co se pak týče samotného těla MacBooku, i v tomto případě použil Apple klasický hliník. Zlevněný model je pak obarven do odstínu Space Gray, čili do vesmírné šedé. Rozměry tohoto drobečka jsou 280,5 mm x 196, 5 mm x 3,5 mm (až 13,1mm). Ano, poslední údaj je správně. Applu se skutečně podařilo jeho MacBook vytvořit neuvěřitelně tenký a u výřezu pro otevírání víka dosahuje skutečně necelých čtyř milimetrů. I díky takto malému tělu tak MacBook váží jen 920 gramů, díky čemuž je nejlehčím jablečným notebookem v nabídce. Malou kaňkou tak je jen absence klasických portů, které Apple nahradil portem USB 3.1 Type-C, přes který budete MacBook i nabíjet.

Pokud tedy hledáte spolehlivý MacBook, který bude krásný, skladný a vydrží vám celý den, mohl by být 12” MacBook tím pravým ořechovým.

[Aktualizováno]: MacBook byl poměrně rychle po uveřejnění tohoto článku vyprodán.

12palcovy Macbook 2017 FB

Dnes nejčtenější

.