Zavřít reklamu

Ačkoliv se v posledních týdnech řešil ve spojitosti s problémy chytrých reproduktorů především HomePod, který pod sebou zanechává na určitém typu dřevěného nábytku bílé skvrny, ani ostatní chytré reproduktory nejsou bez chyby. Skvrnu na nábytku vám sice nevytvoří, za to vás však dokáží pořádně vystrašit.

V minulých dnech si začalo stále více majitelů chytrého reproduktorů s podporou umělé asistentky Alexy od Amazonu stěžovat na to, že se v něm umělá asistentka čas od času zasměje. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se její smích nespouštěl nekontrolovatelně a mnohdy i bez jakéhokoliv navázání komunikace s ní. Na pár ukázek jejího ďábelského smíchu se můžete podívat v následujících dvou ukázkách.

Jak můžete sami vidět, smích Alexy je poměrně strašidelný a jeho samovolné spuštění například ve večerních hodinách ve tmavém domě musí být opravdu chuťovka. Zajímavé však je, že tímto problémem nejspíše trpí jen několik desítek “vyvolených”. I přesto však již prý Amazon pracuje na opravě celého problému a nejspíš již brzy záplatu, která zalepí Alexe ústa, vydá. Jeho vysvětlení celého problému je přitom vcelku vtipné. Alexa totiž prý mylně slyší frázi “Alexo, směj se”, díky čemuž se její smích spouští. Dokud však problém Amazon nevyřeší, postiženým uživatelům nezbude nic jiného než reproduktor vypnout nebo si na její smích zkrátka zvyknout a svůj zámek hrůzy si užívat plnými doušky.

S trochou nadsázky se tedy dá říci, že kruhy od HomePodu jsou sice nepříjemné, alespoň nás však nevyděsí k smrti. Tím spíš, když se objevují na nábytku ošetřeným způsobem, který se již dnes téměř nepoužívá … Nebo že by tím chtěl Amazon Applu naznačit, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe … ?

amazon-echo-800x481

Dnes nejčtenější

.