Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky aplikace Instagram, nejspíš pro vás budou následující řádky poměrně zajímavé. V posledních dnech se totiž díky podařilo rozkrýt díky šikovným vývojářům prozkoumávajícím aplikaci opravdu spoustu novinek, které pro nás Instagram do budoucna chystá. A že je na co se těšit.

První zajímavou novinku odkryl portál TechCrunch, kterému se podařilo v instalačním balíčku Instagramu pro Android  nalézt ikonu, která svým popisem portrétnímu režimu (tedy režimu, kdy je pozadí za zaostřeným předmětem rozmazáno po vzoru zrcadlovky) odpovídá. Redaktoři se proto rozhodli vedení Instagramu na tuto novinku zeptat, což však samozřejmě své ovoce nepřineslo. Podle ikony se však dá předpokládat, že by se tato novinka chovala víceméně jako filtr. Jasné není ani to, zda bude dostupná jen pro telefony s duálním fotoaparátem, či se jí podaří dostat pomocí speciálního softwaru Instagramu na všechny telefony. O tom, že je tato varianta možná, nás před nějakým časem přesvědčil Google Pixel 2, který byl dlouhou dobu označován jakožto nejlepší fotomobil na světě.

Tyto ikony byly v aplikaci objeveny:

Zavolej mi přes Instagram

Další zajímavou novinku, kterou Instagram chystá, objevil vývojář Guilherme Rambo, kterého si možná pamatujete z loňského září, kdy se mu podařilo rozkrýt nejedno tajemství chystaného iPhonu X. Ikony, které v aplikaci objevil, naznačují příchod audio a video hovoru. Ten by byl nejspíš nějakým způsobem implementován do zpráv Direct, které již na Instagramu nějakou dobu fungují. Tímto krokem by se tak Instagram znovu vyrovnat Snapchatu, který již touto funkcí disponuje nějakou dobu. Podle zpráv, které Rambo má, už prý Instagram audio a video hovory dokonce testuje, zatím jen však interně uvnitř společnosti.

V tuto chvíli není jasné, kdy se Instagram ke spuštění svých novinek odhodlá a zda přijdou zároveň či je rozdělí do dvou samostatných aktualizací. Podle Ramba se však dá očekávat vypuštění na veřejnost poměrně brzy.

A co vy? Dokážete si představit, že budete se svými přáteli volat přes Instagram, nebo zůstanete u klasických hovorů na Messengeru či FaceTime?

instagram

 

Dnes nejčtenější

.