Zavřít reklamu

Dnes dopoledne se na Twitteru objevil poměrně zajímavý tweet frontmena kapely Guns N’ Roses’ Axla Rose, který v něm označil ředitele Applu Tima Cooka za Donalda Trumpa hudebního průmyslu. Jelikož však svůj tweet Axl nijak dál neokomentoval, nabízí se otázka, jak přesně toto přirovnání myslel.

Při hlubším zkoumání  Twitteru Axla je poměrně jasné, že Donalda Trumpa příliš v lásce nemá. Na jeho zdi totiž naleznete pár peprných tweetů, které právě na jeho chování či vedení státu poukazují. Je tedy více než jasné, že Tima u srdce hřát toto označení nemůže. Zajímavé však je, že se Axl nikdy předtím proti Applu či některému členovi z jeho vedení nevyhrazoval.

Jako nejpravděpodobnější vysvětlení celého tweetu se tak podle mnoha zahraničních serverů včele s AppleInsider jeví nesouhlas se systémem autorských poplatků za streamování hudby skrze Apple Music. Ty totiž nejsou nikterak vysoké a Apple se snaží uzavírat s hudebními společnostmi smlouvy, které některé hudebníky zabolí ještě o něco více. Ostatně, poplatky jsou hlavním bodem sporu již poměrně dlouho. Například v roce 2015 napsala Taylor Swift otevřený dopis Applu, ve kterém jej kritizovala za to, že se rozhodl nevyplácen autorské poplatky za poslech skladeb během tříměsíčního bezplatné verze Apple Music. Umělci totiž kvůli tomu samozřejmě přišli o určité zisky,  s čímž se samozřejmě smiřovali jen velmi neradi. Apple však nakonec po vlně kritiky změnil svou politiku a pokusil se s umělci najít společnou řeč. Jak se však zdá, situace se opět zhoršila.

Tim Cook sad FB

Dnes nejčtenější

.