Zavřít reklamu

Prakticky ihned poté, co Apple vloni v září představil nový iPhone X s Face ID, začalo mnoho analytiků spekulovat nad tím, zda se použití této technologie dočkáme i u jiných produktů. Jako nejpravděpodobnější varianta se pak postupem času ukázal iPad Pro, jehož vývoj později potvrdilo i několik předních analytiků. A jak se zdá, vývoj se blíží do finiše.

Podle čerstvé zprávy analytika společnosti Rosenblatt Securities Juna Zhanga je Apple rozhodnut nový iPad Pro s Face ID představit již na letošní WWDC, která by se měla konat na začátku června. Na pódiu v San Jose, kde se bude WWDC pravděpodobně konat, nám podle něj Apple představí hned dvě varianty přepracovaného iPadu Pro. Face ID totiž nejspíš vnukne jak 10,5” modelu, tak i jeho většímu bratříčkovi s 12,9”.

Bude nový iPad Pro vypadat takto ?:

Přestože se nejspíše u nových iPadů skutečně dočkáme Face ID, Apple u nich nesáhne po OLED displeji. Namísto toho prý zvolí osvědčený LCD panel, díky čemuž cena nových iPadů nijak značně nenaroste. Tímto krokem se navíc vyvaruje veškerým problémům s dodávkami, které doprovázely loňský iPhone X. Poměrně zajímavé pak je to, že si analytik neodváží předpovídat, zda Apple zvolí design s vykrojeným horním výřezem či dá radši přednost “tlustějším” rámečkům, které by jej však lemovaly stejně ze všech stran. Co se pak týká hardwaru, těšit bychom se prý mohli na osmijádrový čip A11X Bionic, který bude o něco málo výkonnější než jeho předchůdce v iPhonu 8, 8 Plus a X.

Nechme se tedy překvapit, zda nás Apple na letošní WWDC podobným iPadem skutečně potěší. Pokud však plánuje pojmout svou vývojářskou konferenci co do představování nových produktů stejně bohatě jako tu loňskou, máme se rozhodně na co těšit.

2018 iPad Pro render FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.