Zavřít reklamu

Vypadá to, že se v letošní nabídce Applu dočkáme hned čtyř levnějších variant stávajících produktů. Krom levnějšího iPadu, který by měl v jeho nabídce nahradit vloni představený model, LCD verze iPhonu X či zlevněného (a doufejme i lehce vylepšeného) MacBooku Air pro nás prý Apple chystá i novou generaci chytrého reproduktoru HomePodu, za který si bude též účtovat o poznání méně než generaci první.

Japonský portál Mac Otakara, který se v minulosti ve svých předpovědích již několikrát realitě velmi přiblížil, zveřejnil před malou chvíli poměrně zajímavou zprávu, ve které příchod levného HomePodu a MacBooku Air potvrzuje. Jablečný reproduktor by se měl podle něj prodávat již od druhé poloviny letošního roku za cenu mezi 150 a 200 dolary, tedy téměř dvakrát levněji než kolik si Apple účtuje za klasický HomePod nyní.

V tuto chvíli není zcela jasné, co přesně by mohla druhá generace HomePodu přinést nebo naopak ztratit. Podle zprávy již zmíněného zdroje by však měl být nejspíše o poznání menší než jeho nynější verze. Co se však týče zvuku, ten by měl být opět perfektní. Více detailů však bohužel v tuto chvíli neznáme.

Co se týče MacBooku Air, na něj by prý měl Apple nalepit cenovku v rozmezí 799 až 899 dolarů, čili o 100 až 200 dolarů méně než si za něj účtuje nyní. Ani u tohoto legendárního počítače s krásným designem však nevíme příliš detailů. Je sice možné, že se nějakého upgradu dočká, vzhledem k ceně to však nejspíš nebude nic velkého. Například na Retina displej bych u něj při ceně 799 dolarů příliš nevsázel.

MacBook Air

Třetím levným produktem, který letos z jablečného přístavu vypluje, bude již zmíněný iPad, který nahradí v nynější nabídce iPad z loňska. Ten by měl disponovat podobnými parametry jako jeho loňský předchůdce, jeho cena by však měla začínat na 259 dolarech, což je o 90 dolarů méně než kolik si Apple účtuje za loňský model.

Jako čtvrtá levná alternativa špičkového produktu se pak letos objeví LCD model iPhonu X. Ten se prý díky pár kompromisům, mezi které se řadí právě použití LCD panelu či hliníkový rámeček, dostane podle analytiků na cenu mezi 649 a 749 dolary, tedy ještě níže než za co prodává Apple letošní iPhone 8.

Co se pak týče samotného odhalování produktů, nejdříve bychom se měli dočkat levného iPadu. Ten by měl podle dosavadních odhadů Apple představit už v následujících týdnech. Ve stejném termínu bychom se pak mohli dočkat i levnějšího MacBooku Air, který je prý též naplánován na druhé čtvrtletí letošního roku. Levnější HomePod se prý na pulty obchodů podívá nejdříve na začátku druhé poloviny letošního roku. LCD verze iPhonu X se pak s téměř stoprocentní jistotou světu představí na záříjové keynote, kde Apple po jeho boku ukáže i zbylé OLED modely.

macbook-air-homepod-800x427

Dnes nejčtenější

.