Zavřít reklamu

Jestli něco mnohým zákazníkům v nabídce Applu chybí, jsou to externí displeje. Ty sice jablečná společnost v minulosti vyráběla, před pár lety od této praktiky však bohužel upustila. Uživatelé, kteří ke své práci externí displeje potřebují, se tak musí spokojit s nabídkou konkurence. Ta je sice mnohdy opravdu velmi kvalitní, designově se však Applu bohužel příliš nepřibližují, což je ohromná škoda a pro mnohé i kámen úrazu, kvůli kterému po nich nesáhnou. Vlastního externího displeje bychom se však mohli přeci jen poměrně brzy dočkat.

V minulém roce Apple prostřednictvím pár řádků ve své tiskové zprávě potvrdil, že vyvíjí novou verzi modulárního Macu Pro, který by měl podle předpokladů přebrat štafetu pro nejvýkonnější Mac v nabídce. Krom toho jsme pak slyšeli i velmi zajímavé zvěsti o tom, že jablečná společnost oživí i maličký Mac mini, který je mezi uživateli oblíbený hlavně díky svým malým rozměrům a tomu, že si jej mohou přizpůsobit k obrazu svému díky klávesnici, myši a displeji. A jelikož právě displej v nabídce Applu chybí, i kvůli němu tak Apple nejspíše na vývoji nového displeje přeci jen pracuje.

Takto by mohl nový displej od Applu vypadat:

Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, jak bude displej vypadat a jakými hardwarovými specifikacemi se bude chlubit, některé úniky naznačují použití OLED technologie v kombinaci s klasickým kovovým tělem z nerezové oceli. Displej by s největší pravděpodobností disponoval 27” a podle designérů z iDropNews by jej mohl Apple dokonce lehce zakřivit. Ve spojení s upgradovaným Macem Pro byste tak dostali opravdu neuvěřitelně výkonnou pracovní stanici, která by navíc byla úchvatná i po designové stránce. Minimálně o displeji z konceptu se to totiž prohlásit rozhodně dá.

Takto by pak mohl vypadat nový Mac Pro:

Těžko říci, jak se Apple k celému vývoji nového displeje postaví a zda jej pojme pouze jako doplněk, nebo spíše start zcela nové řady produktů, ve které by pak mohl nabízet další spoustu zajímavých novinek, kterými by šel jablečný počítač nějakým způsobem vylepšit. V úvahu tak připadá například klávesnice s Touch Barem známým z MacBooků Pro či přepracovaná Magic Mouse.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Apple nakonec vyrukuje. Jak už jsem totiž psal výše, o displeji toho v tuto chvíli opravdu moc nevíme a tak se zatím musíme spokojit spíše s podobně povedenými koncepty. Kdo ví, třeba se jejich autoři trefili do černého.

externi displej apple fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.