Zavřít reklamu

V současné době se vlajkové lodě předních výrobců smartphonů pyšní nejmodernějšími technologiemi, přičemž výrazného upgradu se v posledních deseti letech dočkaly především fotoaparáty telefonů. Dokážou natočit 4K videa, tudíž pro zachycení důležitých životních momentů se obejdete bez klasické kamery. Jeden známý kameraman použil v novém projektu devět let starý iPhone. Výsledky jsou skutečně působivé.

Matteo Bertoli je proslulý nahráváním úžasných 4K videí pomocí nejnovějších vlajkových lodí. Pro svůj poslední projekt se však rozhodl vrátit trochu do minulosti, a tak si na eBay koupil použitý iPhone 3GS za 32 dolarů, pomocí něhož natočil krátkometrážní film.

„Vím, že to zní divně, ale myslím si, že to bylo opravdu dobré a byla to velice zajímavá zkušenost,“ řekl Bertoli v exkluzivním rozhovoru pro PetaPixel. „Jen jsem chtěl vědět, jestli je možné natočit něco slušného i s devět let starým telefonem.“

Bertoli si vybral iPhone 3GS, který Apple představil v létě roku 2009. Jedná se o první model iPhonu, který dokázal nahrávat i videa, i když s nízkým rozlišením 640 × 480 pixelů. V dnešní době jsme zvyklí na 4K standard 2160p, což je poměrně rozdíl.

Bertoli přiznal, že vintage/retro video má špatný dynamický rozsah, zvlášť v porovnání s iPhonem X anebo s iPhonem 8 Plus, nicméně i tak odvedl fantastickou práci.

iPhone-3GS-video-fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.