Zavřít reklamu

V únoru jsme vás informovali o tom, že Apple připravuje špičková bezdrátová náhlavní sluchátka se zcela novým designem. Očekává se, že jablečná sluchátka spatří světlo světa nejdříve ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, alespoň podle předního analytika Ming-Chi Kua ze společnosti KGI.

“Technologický gigant z kalifornského Cupertina pracuje na náhlavních sluchátkách, která potlačují hluk, a tím pádem budou konkurovat ostatním náhlavním sluchátkám od předních značek na trhu, jako jsou Bose a dokonce i jeho vlastní značka Beats by Dre, jak informovaly zdroje obeznámené s vývojem produktu. Společnost plánuje představit sluchátka koncem letošního roku,” uvádí Bloomberg.

Kuo v nedávné zprávě uvedl, že Apple plánuje zaměřit se na špičkový trh, a tak se soustředí na funkci aktivního potlačení hluku (ANC). Apple koupil v roce 2014 Beats Music a Beats Electronics, přičemž pod značkou Beats vyšla bezdrátová sluchátka Studio3 s čipem W1, který se používá také v AirPods, a technologií Pure Adaptive Noise Canceling, což je čisté adaptivní potlačení hluku.

Prozatím zůstává nejasné, zda chystaná sluchátka budou také disponovat stejnou technologií jako Beats Studio3, nicméně Bloomberg naznačuje, že Apple plánuje zabudovat do sluchátek podobnou funkci párování jako u AirPods.

Dále vůbec netušíme, na kolik by mohla sluchátka s logem nakousnutého jablka vyjít. Beats, Bose a Sony nabízejí bezdrátová náhlavní sluchátka s funkcí ANC okolo 350 dolarů. Pokud by Apple používal stejnou cenovou strategii jako u HomePodu, který je o zhruba 100 dolarů dražší než konkurenční inteligentní reproduktory, potom by sluchátka mohla stát okolo 450 dolarů.

over-ear-apple-2

 

Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.