Zavřít reklamu

Existuje v nabídce jablečné společnosti ikoničtější notebook než je MacBook Air? Řekl bych, že nikoliv. Tento hliníkový krasavec si totiž dokázal od svého představení vydobýt obrovský respekt a oblibu u širokého spektra zákazníků. Není se však čemu divit. Jeho hardwarové specifikace totiž nejsou vůbec špatné a k dokonalosti mu chybí snad jen Retina displej, který je u nových MacBooků již jakýmsi standardem. Vše však dohání designem, který je i po letech opravdu líbivý a nikoho neurazí. A právě tato legenda by se mohla prodávat již za pár měsíců levněji.

O víkendu vydal uznávaný analytik Ming-Chi Kuo velmi zajímavou zprávu, ve které se právě na budoucnost MacBook Air zaměřil. V minulých měsících se totiž vyrojily spekulace o tom, že jej Apple hodlá ukončit a na jeho místo dosadit levný MacBook s Retina displejem, ze kterého by rád udělal stejný fenomén. O ničem takovém však Kuo nyní nemluví. Jeho zpráva naopak pojednává o tom, že MacBook Air v nabídce Applu zůstane a jablečná společnost jej začne ve druhém čtvrtletí tohoto roku prodávat o něco levněji. Těžko však říci, na jak velký cenový skok se můžeme těšit. Už nyní je však jasné, že i malá sleva mnoho zákazníků, kteří nad tímto notebookem přemýšlí, velmi potěší.

MacBook Air

AirPods budou pokračovat v krasojízdě

Kuo se dále zaměřil na bezdrátová sluchátka AirPods, která jsou ve světě opravdu obrovsky oblíbená a jejich prodeje rostou raketovým tempem, což se podle něj jen tak nezmění. Druhá generace těchto sluchátek, který by měla přijít již v průběhu letošního roku, by totiž měla prodeje ještě více rozdmýchat. Přesná čísla si ale Kuo předpovídat neodvážil.

AirPods:

 

Poslední řádky Kuovy zprávy pak patřily letošním iPhonům, respektive jen 6,1” LCD modelu. Ten by měl být totiž pro letošek obrovským trhákem, jelikož bude jeho cena nastavena na o poznání nižší úroveň, než byla vloni u iPhonu X. I díky tomu tak Kuo očekává, že si jeho výrobci budou mnout ruce a na této zakázce pohádkově zbohatnou. Za zmínku pak určitě stojí i zhodnocení prodejů HomePodů, které jsou prý zatím průměrné.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Apple letos nakonec vyrukuje. Pokud však představí to, co nám analytici slibují a zároveň ceny některých produktů v čele s MacBookem Air sníží, zlobit se určitě nebudeme.

macbook-air-fb
Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.