Zavřít reklamu

Aplikace Instagram na Apple Watch funguje spíše jako rozšíření pro mobilní verzi iPhonu, než jako plnohodnotná aplikace Instagramu. Ačkoliv však skýtá jistá omezení (zobrazí vám například jen devět nejnovějších fotografií), pro rychlé zkontrolování nových příspěvků vám určitě postačí. Lze přes ní také komentovat nebo označovat jako To se mi líbí přímo z hodinek. Slouží rovněž k doručení veškerých notifikací z této aplikace. Aby Instagram pro Apple Watch fungoval, musíte být přihlášeni k Instagramu na iPhonu. Aplikace Instagram bude fungovat jenom v případě, že je v dosahu telefonu připojeného přes Bluetooth.

Instalace

Prvním krokem pro získání Instagramu pro Apple Watch je spárování hodinek s vaším iPhonem, což již předpokládám máte. Dále potřebujete mít na iPhonu nainstalovaný Instagram. Pokud vše máte, spusťte na telefonu aplikaci Moje hodinky, scrollujte dolů a vyberte Instagram. Tady povolíte Zobrazit aplikaci na Apple Watch. Možné je, že aplikaci již v hodinkách automaticky máte. Nutností je mít iOS 8.2 nebo novější. Pokud jste na Instagramu přihlášeni na telefonu, hodinky vás přihlásí automaticky. V opačném případě se ujistěte, že jste v blízkosti telefonu.

Notifikace

Jestliže máte nastavené notifikace ve vašem telefonu, budou vám automaticky chodit i na hodinky. Když je nastavené nemáte, provodete to na svém profilu přes ikonu ozubeného kolečka pod záložkou Nastavení nabízených upozornění. Pokud navíc chcete dostávat upozornění, když někdo, koho sledujete přidá příspěvek, můžete jít na jeho profil, kliknout na ikonu tří tečekZapnout upozornění na příspěvky.

Feed příspěvků

Na Apple Watch se můžete podívat na zjednodušenou verzi svého instagramového kanálu. Váš kanál na Instagramu pro Apple Watch obsahuje nejnovější příspěvky od instagrammerů, které sledujete. Kanál nejnovějších příspěvků zobrazíte po otevření Instagramu kliknutím na Feed.

Aktivita

Na svou aktivitu se můžete podívat pod záložkou Activity, když sputíte aplikaci, jde ovšem pouze o zkrácenou verzi.

Pokud chcete označit příspěvek jako To se mi líbí, klepněte na ikonu srdíčka. Pokud chcete příspěvek okomentovat, klepněte na ikoni tří teček, scrollujte pod popis fotky, klikněte na Comments a zde zvolte Quick Reply. Komentovat můžete jenom pomocí emoji. Jednou z nevýhod je, že se na Instagramu pro Apple Watch nelze podívat na video.

Instagram on iPhone FB

Dnes nejčtenější

.