Zavřít reklamu

Vypadá to, že to Apple myslí se zdravím svých uživatelů smrtelně vážně. Poté, co jsme vás v minulých dnech či týdnech informovali o chystaných novinkách v iOS 11.3, které obsahují možnost shromažďovat lékařské záznamy na jednom místě, otevření vlastních lékařských středisek pro zaměstnance či snaze vyvinout neinvazivní měřič cukru v krvi tu máme další velmi zajímavou věc, která by mohla Apple v tomto směru velmi posunout. Jablečná společnost si totiž zaregistrovala patent, podle kterého by chtěla pro snímání tělesných funkcí využít v budoucnu i bezdrátová sluchátka AirPods.

Patent popisuje implementaci jednoho nebo více čidel, která by mohla po vložení do ucha snímat určité životní funkce, mezi kterými by mohlo být právě měření srdečního tepu. I ten by se totiž měl dát skrze ucho pomocí speciálních algoritmů změřit. Podle některých odborníků by však šlo vyčíst z ucha daleko více a zjistit například i míru stresu, která uživatel právě prožívá, což by bylo určitě poměrně zajímavé.

5B2096EC-81BC-47AE-AC9C-9411345C9D9E-780x422

Sluchátka by samozřejmě spolupracovala s telefonem přes Bluetooth a veškeré získané údaje by do něj posílala. Díky tomu by tak částečně odpadla potřeba nosit na zápěstí Apple Watch, což by určitě všichni, kteří si na tento výdobytek moderní techniky nikdy nezvykli ale přesto by se rádi monitorovali, ocenili.

AirPods:

 

Ačkoliv se jedná o opravdu velmi zajímavý počin a někteří z vás by takováto sluchátka jistě ocenili, jásání je zatím předčasné. Jelikož se totiž jedná o pouhý patent, nemůžeme v tuto chvíli v žádném případě říci, kdy a zda vůbec se tohoto produktu vůbec dočkáme. Jednou by to však být mohlo.

airpods-fb-3

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.