Zavřít reklamu

O žalobách, které na Apple jeho rozzlobení zákazníci podávají, vás na našem webu informujeme poměrně často. Většinou se totiž jedná o opravdu zajímavé případy, které rozhodně stojí za zmínku. Nejinak tomu je i dnes. Krom spousty žalob kvůli záměrnému zpomalování iPhonů se totiž bude muset Apple vypořádat i s jednou od poškozeného páru, který tvrdí, že jim iPhone 6 zmařil jejich podnikání.

Na začátku října roku 2016 zachvátil farmu Cathy a Iana Finley z Britské Kolumbie požár, který ji zdevastoval a zmařil tak její běžné fungování. Veškeré dosavadní podnikání, které spočívalo hlavně v prodeji zeleniny a pořádání různých akcí na farmě, bylo rázem to tam. Při vyšetřování požáru však vyšlo najevo, že se nejspíše začal šířit z obývacího pokoje, přesněji řečeno z místa, ve kterém měla Cathy v nabíječce zapojený iPhone 6. Po tomto zjištění si Cathy rozvzpomněla, že se telefon choval již nějakou dobu poměrně zvláštně a nepřirozeně se zahříval. Tyto problémy se prý dokonce postupně stupňovaly a je tedy poměrně pravděpodobné, že v den požáru vznikl oheň právě kvůli vadě iPhonu 6.

Apple, plať

Po zjištění, že za požárem, kvůli kterému ztratil pár střechu nad hlavou a zisk ze svého podnikání, se proto rozhodl, že bude žádat po Applu kompenzaci v celkové výši 600 000 dolarů, které by měly veškeré ztráty pokrýt. Pokud byste však očekávali, že tento požadavek smetl Apple ze stolu, mýlili byste se. Jablečná společnost se totiž v současné době tímto případem skutečně zabývá a je možné, že svou chybu skutečně přizná a peníze na rekonstrukci vyplatí. Těžko však říci, kdy. Páru už se však naštěstí podařilo získat značnou část peněz od své pojišťovny, díky čemuž se mohli ustit do rekonstrukce objektu. Tato částka však bohužel na pokrytí celé opravy nevystačí.

Uvidíme tedy, jak se Apple k celému případu nakonec postaví a zda volání o náhradu škody nakonec vyslyší. Pokud však odborníci neprokáží, že je na vině zcela stoprocentně iPhone, vstřícné gesto se nejspíše očekávat nedá. Nechme se tedy překvapit, jak expertízy a případné soudy rozhodnout. Teoreticky by se však mohly obě strany vypořádat i mimosoudně.

cell-phone-from-laurica-fire-labelled-item-of-origin-Ken-Leedham-CBC-

Zdroj: cbc

Dnes nejčtenější

.