Zavřít reklamu

V loňském roce jsme vás po představení prémiového iPhonu X informovali o mnoha studiích a testech, které s tímto telefonem provedly různé společnosti, aby zjistily, zda je skutečně tak dokonalý, jak o něm Apple tvrdí. Ukázalo se však, že v mnohých věcech iPhone X opravdu vyniká a jednou z nich byl právě skvělý OLED displej, který ohodnotili odborníci z DisplayMate jako nejlepší na světě. To už ale neplatí.

Displej iPhonu X vyniká především skvělou ostrostí obrazu, parádním podáním barev, které je opravdu velmi přesné, či v bezproblémovém čtení displeje z různých pozorovacích úhlů. Ačkoliv se tak mohlo zdát, že tuto metu nikdo dlouho nepřekoná, někomu se to přeci jen povedlo. A kdo jiný by to měl být než konkurenční Samsung. Jeho nový Galaxy S9 si totiž již DisplayMate proklepl a korunu pro krále displejů předal právě mu.

Takto nový Galaxy S9 vypadá:

Synonymum dokonalosti 

Podle slov DisplayMate je 5,8” QHD displej “vizuálně nerozlišitelný od dokonalého”. Nepřekonatelná je i jeho barevná přesnost či jas, který se oproti loňskému modelu Galaxy S8 zvýšil o jednu pětinu. I díky tomu se tak zlepšila čitelnost displeje na slunci či obecně za jasných světelných podmínek.

Krom vylepšení vlastností displeje mu Samsung přidal i nový režim zobrazení Vision Accessibility, který je zaměřen na pomoc lidem se zrakovým postižením. Díky dvanácti různým filtrům totiž lze jejich postižení displej smartphonu do určité míry přizpůsobit a zlepšit tak jeho čitelnost, což je poměrně zajímavé.

Celkově tak ohodnotil DisplayMate displej nového Galaxy S9 známkou A+, tedy vynikající a označili jej za nejlepší displej smartphonu, který kdy testoval. Jak už jsem psal výše, toto prvenství Samsung sebral právě Applu a jeho iPhonu X.

Uvidíme, jak se tedy Apple s touto hozenou rukavicí popasuje a zda si prvenství pro telefon s nejlepším displejem na světě od Samsungu na podzim vezme zpět či nikoliv. Pokud to tak však dopadne, Samsung nejspíše smutnit nebude. Dá se totiž předpokládat, že displej, který tuto cenu získá, bude opět z jeho dílny, byť v jiném telefonu.

Samsung-Galaxy-S9-vs-iPhone-X-render-3

Dnes nejčtenější

.