Zavřít reklamu

Apple se o své zaměstnance stará, jak nejlépe umí. Krom toho, že pro ně pravidelně chystá různé slevové akce či výzvy zaměřené na pohyb, jim totiž brzy nabídne síť vlastních zdravotnických středisek, ve kterých naleznou se svými rodinami v případě potřeby pomoc. Za svou snahu však také sklidí ovoce.

Podle CNBC je síť středisek, které provozuje AC Wellness (čili dceřiná společnosti Applu) určena primárně zaměstnancům žijícím v Kalifornii, protože budou její pobočky převážně tam. Samozřejmě však nebude problém do střediska přicestovat odjinud. Zajímavé je, že jedna ze dvou poboček, které brzy otevřou, by pak měla být umístěna přímo v Apple Parku.

Jak už jsem však psal v úvodu, za svou snahu sklidí Apple ovoce. Podle dostupných informací bude totiž ve střediscích intenzivně testovat své produkty a celkově bude střediska svými technologiemi zásobovat, díky čemuž chce dosáhnout vysoce kvalitní péče, kterou ve světě jen tak neuvidíte.

Zdravotnictví jej zajímá

Jak tedy můžete sami vidět, zdravotnictví je pro Apple velmi důležitým tématem, kterému se chce v dostatečné míře věnovat. Ostatně, i kvůli tomu chystá pro iOS 11.3 novinku v podobě integrace zdravotních záznamů z různých nemocnic do aplikace Zdraví, díky čemuž by měli mít pacienti skvělý přehled o tom, jak na tom vlastně jsou. To samé se pak dá říci i o lékařích, kteří budou mít díky této novince mnoho užitečných dat přímo na dlani. Jak už to však bývá, tuto novinku si u nás zatím neužijeme, což je samozřejmě škoda.

Další poměrně zajímavou věcí je snaha Applu vytvořit u Apple Watch snímač, který změří neinvazivním způsobem hodnotu cukru v krvi. Pokud se mu to skutečně podaří, mnohé diabetiky či lidi s problémy kvůli cukru v krvi velmi potěší. Neinvazivní metoda, která by dokázala cukr měřit prakticky kdykoliv jen díky hodinkám na zápěstí, totiž bohužel zatím neexistuje.

Nechme se tedy překvapit, jakým směrem se bude Apple ve zdravotnictví dále ubírat. Kliniky, se kterými bude úzce provázán, by však mohly jeho veškeré snahy výrazně popohnat kupředu. Vše je však samozřejmě zatím v plenkách.

appleacwellness-800x500

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.