Zavřít reklamu

Pokud si aplikace v App Storech vašich jablečných zařízení vybíráte z velké části i podle přiložených screenshotů vývojáři, máme pro vás velmi příjemnou zprávu. Limit screenshotů, který doposud pro vývojáře ohledně jejich vkládání do aplikace platil, totiž Apple opravdu velkoryse navýšil, díky čemuž si tak budeme moci udělat o aplikacích daleko lepší představu.

Doposud platilo, že k tomu, aby si mohli zákazníci udělat o prostředí aplikace obrázek, muselo stačit pouze pět přiložených screenshotů a až tři třicetisekundová videa. Limit screenshotů však Apple zdvojnásobil a to dokonce pro každé zařízení. Pokud tedy máte doma například iPhone i iPad a přemýšlíte nad tím, jak bude jedna aplikace vypadat na jednom i druhém zařízení, protože se jejich displeje samozřejmě velikostně liší, budete si moci nově prohlédnout hned deset ukázkových screenshotů z každého displeje. Malou kaňkou však je, že tato změna neplatí pro Mac App Store.

Pozvolnými krůčky k dokonalosti

Tímto vylepšením tak Apple mimo jiné plynule navazuje na svou snahu vylepšit svůj App Store v systému iOS, který mu generuje velké zisky. Do minulého roku však jeho design nijak výrazně nevylepšil, což se ale s příchodem iOS 11 změnilo. Zcela nový App Store, který jsme měli možnost poprvé spatřit již na červnové WWDC, je totiž pro zákazníky daleko přívětivější a umožňuje jim objevovat aplikace mnohem snáze, což je příjemným bonusem i pro samotné vývojáře.

Snad tedy Apple neusne na vavřínech a podobná drobná vylepšení, která zvýší komfort některých částí jeho systému bude přinášet i nadále. Na druhou stranu je však potřeba si přiznat, že je v systému iOS 11 a macOS High Sierra pořád relativně dost nedodělků, které jsou potřeba dotáhnout do konce a které by měly mít samozřejmě přednost.

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.