Zavřít reklamu

V Severní Koreji vznikla hackerská skupina, která se údajně zaměřuje na velké mezinárodní firmy. Severokorejská skupina špehů a hackerů má údajně velice sofistikované metody a nástroje, přičemž dokáže ukrást dokumenty i z počítačů, které jsou odpojené od internetu. Označována je několika názvy Reaper, Labyrinth Chollima anebo APT73.

Bezpečnostní společnost FireEye hackerskou skupinu sledovala a tvrdí, že skupina se neustále rozšiřuje. Skupina Reaper však zřejmě nestojí za kybernetickým útokem na Sony Pictures z roku 2014 a loňské kampani WannaCry ransomware, což může být v jistém ohledu dobrou zprávou.

Podle společnosti FireEye by se však skupina Reaper mohla stát globální hrozbou, a proto by ji měly vláda a podniky brát vážně. John Hultquist, ředitel zpravodajské analýzy ve firmě FireEye, řekl pro CNN Tech, že Reaper zintenzivňuje své špehující iniciativy na jihokorejské firmy. Cílem jsou především nadnárodní firmy s kancelářemi a infrastrukturou po celém světě.

Hultquist odmítl jmenovat konkrétní firmy, nicméně prozradil, že se jedná o společnosti spadající do žebříčku Fortune 500. Popisu odpovídají firmy jako LG Electronics, Hyundai a jihokorejský technologický gigant Samsung Electronics. Hultquist navíc uvedl, že kybernetické útoky ze strany skupiny Reaper jsou stále více agresivní.

Existují důkazy, že skupina rozšiřuje své působení také mimo Severní Koreu a vybírá si cíle na Středním východě, v Japonsku a ve Vietnamu.

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.