Zavřít reklamu

Steve Jobs se stal nejvýraznější osobností počítačového průmyslu posledních čtyřiceti let. Zakladatel cupertinské společnosti miloval hudbu, protože mu pomáhala zajistit dobrý duševní stav, zlepšit náladu a udržet kreativitu. Pro mnohé podnikatele je hudba klíček k úspěchu. Doktorka Victoria Williamsonová z londýnské univerzity Goldsmiths provedla studii, v rámci které zkoumala, jak se dá inspirovat a motivovat mozek. Výsledky studie ukázaly, že různé části mozku mohou být aktivovány právě hudbou. Jinými slovy, konkrétní skladby můžete používat k „naprogramování“ svého mozku. Jobs před svou smrtí odhalil svou oblíbenou hudbu, kterou používal ke změně nálad a stavů vědomí, díky čemuž se tak staly důležitou součástí jeho života.

Imagine (John Lennon)

Jobs se domníval, že jablečné produkty udělají ze světa lepší místo, takže není až takovým překvapením, že se inspiroval utopickým mistrovským dílem Johna Lennona.

Hard Headed Woman (Cat Stevens)

Jobs během práce myslel na různé věci, kvůli kterým se nedokázal soustředit. Většinou jeho práci narušovaly myšlenky na jeho ženu Laurene Powell Jobs. Jakmile se chtěl myšlenek zbavit, pustil si skladbu Hard Headed Woman.

Highway 61 Revisited (Bob Dylan)

Ironická písnička perfektně zachycuje ironický humor, kterého se Jobs nezdržoval při prezentaci „nesmírně nejlepších“ výrobků na světě.

The Goldberg Variations (J. S. Bach)

Bach i Jobs byli známí svou schopností dosáhnout téměř dokonalé jednoduchosti, i když se zabývají složitostí melodie, respektive technologie.

Truckin (The Grateful Dead)

Jobs stejně jako většina manažerů z vrcholového managementu často cestoval za prací. Skladba Truckin ho inspirovala k tomu, aby zůstal kreativní i na svém dlouhém výletu.

Late for the Sky (Jackson Browne)

Promyšlená balada pojednává o promarněných příležitostech a o životě jako takovém. Jobs skladbou získával rovnováhu a perspektivu v těžkých dobách.

Blue in Green (Miles Davis)

Skladba pomáhala Jobsovi uvolnit se a uklidnit se po dlouhém a těžkém dni v práci.

Beast of Burden (The Rolling Stones)

Jobs dokázal díky této písničce zůstat sám sebou, i když na něj byl vyvíjen velký tlak, aby byl tím, čím není.

Won’t Get Fooled Again (The Who)

Jobs během své kariéry udělal různé chyby, ale nikdy nedělal stejnou chybu dvakrát. V obchodní strategii mu mohla pomoct písnička Won’t Get Fooled Again.

https://youtu.be/32HyxefVeiw

Blowin’ in the Wind (Peter, Paul & Mary)

Písnička Blowin‘ in the Wind připomínala Jobsovi, čeho má ještě v životě dosáhnout.

Tak co, zamlouvá se vám hudební vkus Steva Jobse? Věříme, že ano. Při pátečním večeru je totiž poslech takto příjemné hudby ideální záležitostí.

Zdroj: Inc

Dnes nejčtenější

.