Zavřít reklamu

Ačkoliv se chytrý reproduktor HomePod od Applu prodává teprve od pátku 9. února, čili necelé dva týdny, začíná si pro sebe pomalu ukusovat podíl na trhu s chytrými reproduktory. Společnost Loup Ventures totiž provedla před pár dny průzkum, který se na jeho infiltraci na trh zaměřil, díky čemuž nyní víme, jak si tato nová jablečná hračka vede.

Společnost pro svůj průzkum oslovila přesně 520 spotřebitelů v USA, ze kterých jim 31 % dotázaných potvrdilo, že doma nějaký chytrý reproduktor má. U těchto zákazníků pak převládá z velké části asistent Amazon Echo, jehož vlastní na 55 % zákazníků, následuje jej Google Home s 23 %, Microsoft Cortana s 15 % a konečně HomePod se 3 %. Zbylá 4 % pak obsahují ostatní reproduktory, které nebyly mezi uživateli hojně zastoupeny.

Přestože nejsou tři procenta žádným obřím zastoupením, ukazují, že se HomePod pomalu ale jistě do domácností začleňuje. Aby taky ne. Podle průzkumu je s ním totiž spokojeno na 89 % jeho majitelů, přičemž velké nadšení převládá u celých 30 %. I díky tomu je tak více než pravděpodobné, že se jeho budou jeho prodeje v následujících měsících ještě solidně zvedat.

Apple se trefil do černého

Poměrně zajímavé je i to, že téměř 40 % respondentů prozradilo, že je pro ně u chytrého reproduktoru nejdůležitějším či nejoblíbenějším prvkem přehrávání hudby, čímž HomePod dokonale vyniká. Konkurenční chytré reproduktory toho totiž sice mohou nabízet o něco více a jsou otevřenější i pro okolní “svět” například tím, že podporují Spotify, jejich kvalita zvuku však ani zdaleka nedosahuje té jablečného reproduktoru. Pro dalších více než 30 % respondentů je pak velmi důležité zjišťování počasí, které je však i u HomePodu velmi jednoduché a stačí k němu jen pár slov.

picture1-5

Uvidíme, jak si tedy HomePod povede v prodejích v následujících týdnech či měsících. Pokud se však Applu podařilo vytvořit reproduktor, jehož hlavní zbraní je skutečně to, co od něj zákazníci očekávají (a podle průzkumu to tak vypadá), mohl by sklízet solidní úspěchy i s ním. Nechme se však překvapit. Konkurence v tomto odvětví je totiž poměrně silná a noví hráči se do něj vstoupit nebojí. Pokud by se totiž naplnilo například to, že by Spotify představilo svůj vlastní reproduktor s velmi kvalitním zvukem, měl by HomePod opravdu silného konkurenta.

homepod fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.