Zavřít reklamu

Bezrámečkový design v uplynulém roce doslova zahýbal světem především chytrých telefonů, ale také externích monitorů, all-in-one počítačů a částečně i tabletů. I Apple se na vlně minimálních rámečků svezl a rozhodně ještě neskončil. Na podzim vytasil iPhone X a spekuluje se, že podobně chce vyšperkovat design také u iPadu, jehož premiéra je dost možná už za rohem. Dočkáme se podobné proměny také u MacBooků? A jak by vlastně takový bezrámečkový jablečný počítač vypadal? To se nám rozhodl ukázat designér Sarang Sheth z Yanko Design a jeho dílo jednoznačně patří mezi ty nejpovedenější.

Retina MacBook je krásný kousek technologie s minimalistickým designem, v tenoučkém provedení a s extrémně nízkou hmotností vhodnou zejména pro často cestující uživatelů. Právě jemu by displej s minimálním rámečkem padl jako ulitý a zdokonalil by už tak jeho povedený design. Stejně skvěle by ale s bezrámečkovým displejem vypadal i MacBook Pro. A právě na těchto dvou zmíněných počítačích se Sarang Sheth rozhodl svou představu nového designu ukázat. Ačkoli by se FaceTime kamera musela přesunout do spodní části víka, tedy konkrétně pod displej, výsledek by stál za to.

Designer pro bezrámečkový displej MacBooků navrhl rovnou i úpravu systému macOS, který doslova srší minimalismem. Sheth ve své podstatě jen zjednodušil uživatelské rozhraní a vyšperkoval animace, nicméně výsledek nevypadá vůbec špatně a k designu MacBooků se hodí dokonale. Přizpůsobit takto celý systém, aby vždy vypadal skvěle, by určitě nebylo nic jednoduchého, a na pár snímcích se vždy snadno demonstruje ideální ukázka, i tak je ale vidět, že to možné je. Designér si doslova pohrál s myšlenkou sjednocení designu iOS a macOS, což by obzvláště v případě Apple Music potažmo iTunes nevypadalo vůbec k zahození.

Apple Music concept
MacBook bezel-free display concept FB

Dnes nejčtenější

.