Zavřít reklamu

Apple se snaží u svých telefonů neustále zdokonalovat technologie, přičemž ukázkovým příkladem je iPhone X s propracovaným TrueDepth systémem a vylepšenou zadní kamerou. Uživatelé si u jablečných telefonů vychvalují právě fotoaparáty, kterými se dají pořídit úžasné snímky. Pokud pro vás není kvalita fotografií dostačující, můžete zdokonalit objektiv iPhonu ještě přídavným objektivem od nějakého výrobce třetí strany. Apple se však rozhodl, že zapracuje na vlastních přídavných objektivech, alespoň tak ukazuje jeden z posledních patentů, který společnost získala.

Apple v současné době nenabízí žádné příslušenství pro fotoaparáty iPhonů, nicméně v budoucnosti by se to mohlo změnit, neboť získal patent na přídavný objektiv SFF (small format factor), který by byl kompatibilní s jablečnými zařízeními, tedy s iPhonem, iPadem a dokonce i MacBookem.

Cupertinská společnost získala patent, v němž se mluví o objektivu, jenž může být připojen anebo namontován k objektivu fotoaparátu zařízení tak, aby čočka přídavného objektivu směřovala procházející světlo k objektivu fotoaparátu zařízení. Přídavný objektiv od Applu by mohl navíc zlepšovat kvalitu obrazu a sloužil by ke zmenšování a zvětšování ohniskové vzdálenosti objektivu fotoaparátů. Dále by umožňoval fotit makra s bližším zaostřením.

Otázkou zůstává, zda se někdy patent promění ve skutečnost. Je pravděpodobné, že Apple na něčem takovém pracuje, ale je také možné, že popisovaný objektiv bude součástí některého připravovaného AR či VR projektu. Jedná se pouze o patent, a tak není jisté, zda se někdy výrobek popsaný v patentu dostane na trh.

iphone x fb

Zdroj: iDropNews, Patently Apple

Dnes nejčtenější

.