Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že se možná již brzy dočkáme příchodu Apple Pay do České republiky. Službu, která by mnohým uživatelům jablečných produktů výrazně ulehčila každodenní život, totiž zařadila do své investorské zprávy banka Moneta. Tušíte však, jak si vlastně vede Apple Pay ve světě a kolik lidí jej využívá?

Na používání Apple Pay si posvítila společnost Loup Venturas. Podle jejího výzkumu využívalo tuto platební metodu v minulém roce na 127 milionů uživatelů, což je zhruba dvojnásobek uživatelů z roku 2016. Jelikož je na světě v tuto chvíli zhruba 795 milionů aktivních iPhonů, tvoří aktivní iPhony využívající Apple Pay asi 16 %, což není zrovna málo. Tím spíš, když si uvědomíme, že podpora Apple Pay není ve světě zatím taková, jaká by měla být. Až se však Applu podaří rozšířit službu i do dalších zemí a domluvit se s dalšími bankami v již podporovaných zemích, Apple Pay téměř stoprocentně poroste.

Růst je téměř zaručen 

Pokud však bude Apple pokračovat s vytvářením dohod s bankami alespoň tak, jako v minulém roce, jablečná platební služba zažije poroste nejspíš poměrně rychle. Jen v minulém roce totiž Apple počet bank, které Apple Pay podporují, zvýšil o 41 %, díky čemuž se jejich počet zastavil na 2 707. Se zvětšující se podporou bank jde ruku v ruce i příchod dalších a dalších uživatelů, se kterými samozřejmě přichází i zvýšení transakcí, které přes Apple Pay protečou. Podle informací od Applu se dokonce transakce více než ztrojnásobily. I díky těmto údajům je tak výzkumná společnost k budoucnosti Apple Pay velmi optimistická a odhaduje, že v následujících třech až pěti letech zažije velký růst.

Snad se tedy předpověď výzkumné společnosti vyplní a Apple Pay k nám již brzy zavítá. Po čtyřech letech existence této služby už po ní totiž lační opravdu spousta uživatelů, kteří jsou o jejím přínosu do běžného života skálopevně přesvědčeni. Nechme se však překvapit. Třeba je totiž blíž, než si myslíme.

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.