Zavřít reklamu

Dnes ráno jsme vás informovali o tom, že byl Apple společností FastCo označen za nejinovativnější společnost světa. Tomuto prvenství vděčí především díky fenomenálním bezdrátovým sluchátkům AirPods, rozšířené realitě ARKit a iPhonu X. K zisku ocenění se proto rozhodl v rámci rozhovoru vyjádřil i ředitel Applu, Tim Cook.

Celý rozhovor byl poměrně obsáhlý (celý si jej můžete přečíst zde), takže jsme pro vás vytáhli jen pár nejzajímavějších částí. Jednou z nich je například pasáž, ve které Tim hovořil o tom, že největší motivací Applu není snaha vydělat co nejvíce peněz, ale vytvářet produkty, které budou mít pozitivní dopad na životy lidí. Pokud totiž tyto produkty Apple dokáže vyrobit, peníze s nimi do společnosti přijdou ruku v ruce. “Pro mě osobně jsou důležité hlavně produkty a lidé. Vyrobili jsme ty nejlepší produkty, které obohatily lidem životy? Pokud ano, pak máte dobrý rok,” řekl Tim. Poměrně zajímavé je, že ani Apple Music nebere Tim jakožto zdroj zisku, nýbrž jako něco, co je prostě lidem potřeba poskytnout, protože je hudba důležitá. Ostatně, kvůli její důležitosti vytvořil Apple HomePod v takové podobě, v jaké jej známe – s kvalitním zvukem.

Vynikáme v trpělivosti

Ještě zajímavější je však pasáž o vývoji produktů Applu. Tim se totiž rozpovídal o tom, že na některých technologiích pracoval Apple podle něj daleko déle, než ostatní společnosti, a mnohdy je až po nich i představil. “Dali jsme si na čas, abychom to udělali kvalitně. Nevěříme myšlence, že bychom měli používat naše zákazníky jako testery. Právě naše trpělivost je na nás tou jedinečnou vlastností. Máme totiž trpělivost vydržet, než bude věc, na které právě pracujeme skvělá, a až poté to vyšleme do světa,” rozpovídal se o myšlení Applu Tim.

Později pak Tim prozradil i tom, že Apple právě pracuje na produktech, které jsou od svého představení vzdáleny nejméně tři až čtyři roky a některé z nich ještě mnohem dál. Produkty, na kterých Apple pracuje, tak uvidíme nejdříve v následujícím desetiletí, což je poměrně zajímavá představa.

Nezbývá než doufat, že produkty, které má Apple nyní na stole a ukáže nám je až za dlouhé roky, budou stát opravdu za to. Neúspěch pár takto dlouhotrvajících projektů by se totiž mohl v konečném důsledku šeredně nevyplatit. Zatím je však na malování čerta na zeď ještě velmi brzy.

Tim Cook celebrating FB

Dnes nejčtenější

.