Zavřít reklamu

Včera jsme vás na našem webu informovali o tom, že se Applu v některých asijských zemích prodeje iPhonů příliš nedaří a jeho podíl na tamních trzích buď stagnuje, nebo dokonce klesá. V Asii jsou však i země, kde si Apple naopak své “chvíle slávy” naplno užívá a iPhony v nich prodává jako na běžícím páse.

Jednou ze zemí, kde se Applu začalo poměrně slušně dařit, je domovina konkurenčního Samsungu – Jižní Korea. Podle údajů portálu BusinessKorea v ní totiž Apple meziročně velmi solidně povyrostl a ukousl si pro sebe 17,7% podíl na jihokorejském trhu. Ten však samozřejmě ovládá s 56,2 % domácí Samsung, třetí místo si pak pro sebe ukradlo se 17,4 % LG. Zajímavé však je, že si Apple ve čtvrtém čtvrtletí meziročně polepšil o 3,3 % podílu na trhu, zatím co se jeho největší rival meziročně o 9 % propadl. Na výsledku to však nakonec samozřejmě nic nemění, jelikož se jedná jen o jedno jediné čtvrtletí.

Apple s růstem počítá

Ačkoliv se může zdát růst Applu na trhu jeho největšího konkurenta jako něco neuvěřitelného, Apple s tímto průběhem nejspíše již nějakou dobu počítal. Svědčí o tom například to, že se před měsícem rozhodl otevřít v Jižní Koreji svůj první Apple Store. K tomuto kroku by se však při nejisté situaci na tamním trhu s největší pravděpodobností neodhodlal.

Uvidíme, jak se tedy bude Applu dařit a těchto důležitých trzích i nadále. V tuto chvíli je však téměř jasné, že to na bitvu o trůn vládce trhu se smartphony, kterou by mohl Apple svést se Samsungem, minimálně na dalších pár měsíců nevypadá.

face id iphone x

Dnes nejčtenější

.