Zavřít reklamu

Pokud jste se někde setkali s tím, že jste omylem při překliknutí na jiný panel omylem klikli na křížek, tak je tento návod přímo pro vás. V tomto návodu si totiž ukážeme, jak už název napovídá, jak opětovně a velice rychle díky klávesové zkratky znovu v Safari otevřít omylem zavřené panely. Záměrně jsem ve slovním spojení „zavřené panely“ použil množné číslo, protože jich můžete otevřít více, než jeden posledně zavřený.

Jak na to?

Dejme tomu, že jste na nějaké velmi důležité stránce, třeba na Facebooku… tedy na webové stránce, na které jste si našli vaše vysněné auto. Omylem ale stránku zavřete. Samozřejmě byste v takovém případě otevřeli historii a začali hledat. Toho vás naštěstí od této doby ušetřím. Pokud jste omylem zavřeli nějaký panel nebo panely, stačí stisknout klávesovou zkratku Command ⌘ + Shift ⇧ + T. Jakmile tuto klávesovou zkratku stisknete, okamžitě se vám otevře naposledy zavřený panel.

Řekl jsem si, že zkusím spočítat, kolik zavřených panelů lze z minulosti pomocí klávesové zkratky otevřít. Myslel jsem, že se jedná o jednociferné číslo, avšak mýlil jsem se a u čísla 20 jsem přestal počítat. Podařilo se mi tedy otevřít přes 20 zavřených panelů, a to takovým způsobem, že se mi dokonce otevřely tři další okna Safari.

Velice užitečná funkce, můžete si říct. Jen si ale dejte pozor, aby tuto funkci někdo nevyužil ve váš neprospěch. Je to stejné jako s historií. Pokud jedno zařízení využívá více uživatelů, dejte si obrovský pozor na své soukromí, a to nejen v historii procházení webových stránek.

Safari

Dnes nejčtenější

.