Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že začíná nad Apple Parkem platit zákaz létání dronem. Jablečná společnost chce totiž svým zaměstnancům zajistit v areálu co největší bezpečí a právě drony, které by se mohly náhle zřítit a zaměstnance poranit, by jí mohly její plán citelně překazit. Pokud jste si však mysleli, že jsou obavy ze zřícení dronů plané, jste na omylu.

Na youtubovém kanále Matthewa Robertse, jehož přelety dronem nad Apple Parkem jsme vám v minulých měsících nesčetněkrát servírovali, se včera večer objevilo poměrně zajímavé video, které pád dronu zachycuje. Na Matthewa se totiž obrátil nešťastný majitel, jehož dron se právě na Apple Park zřítil s prosbou, zda by nemohl pomocí svého dronu zřícený dron lokalizovat, díky čemuž se mu dostalo do rukou právě video zachycující pád. Než se však do jeho rozboru pustíme o něco detailněji, pusťte si ho.

Poměrně zajímavé, vidět Apple Park z kamery padajícího dronu, nemyslíte? Ještě zajímavější však je, jsou příčiny pádu dronu podle jeho majitele nejasné. Žádné náznaky selhání, která by jej před pádem upozornila, totiž podle něj nepřišly. V úvahu tak teoreticky připadá možnost, že již Apple se striktním dodržováním zákazu létání s drony začal a zřícení má na svědomí díky speciální technologii on, respektive bezpečnostní agentura zabývající se touto problematikou.

Tak či tak vypadá dron minimálně podle záběrů z kamery druhého dronu víceméně nepoškozen a i solární panely, mezi které dron dopadl, nejspíše neutrpěli žádnou velkou újmu. Jasno však samozřejmě bude až poté, co se začne celou záležitostí zabývat Apple. Ten totiž již majitel dronu kontaktoval a požádal ho o sundání. Jablečná společnost se však zatím k celé události nevyjádřila.

pad_dronu_fb

Dnes nejčtenější

.