Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o prvním vážnějším problému HomePodu, který spočívá v tom, že pod ním na dřevěných plochách ošetřených olejovým nátěrem zůstávají bílá kola. Ty na dřevě vznikají reakcí tlumícího silikonu na spodku HomePodem s nátěrem. Ačkoliv se Apple zatím k celému problému vyjádřil jen letmo a krom toho, že tento problém označil za běžný, poradil postiženým zákazníkům přesunout jejich HomePod na jiné místo, mnozí průmysloví designéři již mají bez jeho dalších slov jasno.

Portál Business Insider se rozhodl celý problém zanalyzovat z pohledu nestranného průmyslového designéra a položit mu pár zajímavých otázek, které by běžným uživatelům celou problematiku objasnily. Odpovědi si však Apple za rámeček rozhodně nedá.

Gregor Berkowitz, který pracuje jakožto konzultant pro vývoj produktů různých značek spotřební elektroniky, uvedl, že je tento problém mezi výrobci reproduktorů a potažmo i jiných nepohyblivých produktů, velmi dobře známý a tudíž se na něj při vývoji svých produktů zaměřují. Apple s problémem však podle všeho absolutně nekalkuloval.

Stejně vyznívají i slova Ignazia Moresca, který pracoval jako designér produktů pro Microsoft či Ericsson. Moresca nejvíce zaráží hlavně to, že se Applu tento problém nepodařil odhalit při testování, které bylo podle něj nejspíše velmi nedostatečné. “Netestovali produkt v dostatečné míře a na rozmanitých površích, zejména pak na dřevěných površích. Právě ty totiž byly pro umístění HomePodu velmi pravděpodobné,” řekl.

Oprava prý trvat dlouho nemusí

Ačkoliv je tento problém poměrně nepříjemný a Apple za něj sklízí kritiku i u odborníků, nakonec by z něj mohl vyváznout poměrně přívětivě. Někteří designéři se totiž nechali slyšet, že by měl být Apple schopen pomocí relativně malé výrobní změny ve výrobním procesu tento nešvar odstranit. Například již zmíněný Berkowitz si myslí, že by Applu změna výrobního procesu zabrala zhruba dva až šest týdnů. Tato doba se může zdát sice poměrně dlouhá, za vyřešení problému však rozhodně stojí.

Uvidíme, jak se tedy Apple k celé zápletce postaví a vyřeší ji či nikoliv. Jelikož se však chce v tomto odvětví prosadit, nejspíš se dá jeho reakce, která by svět alespoň částečně uspokojila, očekávat již velmi brzy.

white ring homepod fb

Dnes nejčtenější

.