Zavřít reklamu

Zdá se, že je Apple Park již prakticky dokončen. Poté, co jsme vás před pár týdny informovali o tom, že se Applu konečně povedlo získat od cupertinských úřadů povolené, které jej opravňuje k nastěhování značné části zaměstnanců do komplexu, si totiž Apple připsal před pár dny další důležitý krok.

Že již Apple považuje své nové sídlo za prakticky dokončené dokládá změna adresy společnosti na jejích webových stránkách. Zatímco jsme totiž v minulosti Apple oficiálně našli na adrese 1 Infinite Loop, po změně adresy jej nově nalezneme na adrese One Apple Park Way. Je tedy víceméně jasné, že se Applu podařila již většina zaměstnanců a materiálů shromážděných ve starém sídle přesunout do nového, díky čemuž už z něj může společnost bez větších problémů fungovat.

email

 

Ačkoliv nebude mít změna adresy na veřejnost a ani zaměstnance Applu prakticky žádný dopad, je její symbolika přesto poměrně důležitá. Dokládá totiž to, že se Applu konečně podařilo svůj velkolepý projekt, kterým bez větších problémů zastínil prakticky veškerá další sídla konkurenčních společností, dokončit a začíná tak pro něj nová etapa fungování. A jen tak pro zajímavost, adresa Applu se naposledy měnila již před dlouhými 25 lety, tedy v roce 1993.

Poslední projekt otce Applu

O vybudování Apple Parku začal Apple přemýšlet již poměrně dávno. Ostatně, svědčí i tom i fakt, že se do prvotní fáze jeho příprav zapojil i sám Steve Jobs, který představil záměr postavit tento skvost městské radě Cupertina. I kvůli tomu je proto Apple Park mnohými považován za Stevův poslední projekt, do kterého v Applu zasáhl.

Takto to vypadalo, když se začala v Apple Parku vysazovat zeleň:

Areál, který Apple vyšel na zhruba 5 miliard dolarů, dokáže pojmout na 12 tisíc zaměstnanců, kterým nabídne krom skvělého pracovního prostředí i širokou škálu možnosti na volnočasovou zábavu. Nechybí v něm totiž celá řada hřišť na venkovní sporty, fitness centrum, kavárna či firemní divadlo, které bude společnosti sloužit pro celosvětově sledované představení nových produktů. To vše navíc obklopuje zeleň, kterou nechal Apple po celém parku poměrně hustě vysadit.

Snad se tedy bude zaměstnancům Applu v novém Apple Parku líbit a již brzy se dočkáme nových fenomenálních produktů, které se jim právě za jeho stěnami podaří vytvořit. Vzhledem k velmi inspirativnímu a líbivému prostředí bych se však neúspěchu rozhodně nebál.

Apple Park

 

Dnes nejčtenější

.