Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších událostí v roce každého jablečného fanouška je bezpochyby vývojářská konference WWDC. Na té totiž Apple představuje své nové operační systémy, které začíná krátce po této události pomalu testovat, aby je pak mohl v září při vydání nových iPhonů vypustit mezi všechny své zákazníky. Doposud jsme však nevěděli, kdy přesně se této události dočkáme. To se ale díky několika zajímavým zjištěním kolegů ze serveru MacRumors mění.

Redaktoři již zmíněného serveru se dali do pátrání poté, co se k nim v minulých týdnech a měsících doneslo, že by se mělo letošní WWDC konat na místě, kde jej Apple uspořádal i vloni , tedy v McEnery Convention Center v San Jose. To se totiž Applu podle všeho minulý rok skvěle osvědčilo a navíc leží poměrně blízko jeho sídla v Cupertinu, takže jej nezdrží ani zdlouhavé cestování.

Díky zjištění místa akce tak již bylo odhalení data poměrně jednoduché. Není totiž žádným tajemstvím, že se konference WWDC koná v červnu. Apple totiž tuto tradici neporušil už od roku 2000, takže je více než pravděpodobné, že se k tomuto měsíci rozhodne i letos. Zjištění dne pak už nebylo nic těžkého. Jelikož je budova v San Jose konferencemi různých firem velmi vytížená, stačilo redaktorům z MacRumors zjistit, jaké společnosti mají centrum v určité týdny zarezervovány, díky čemuž následně zjistili, že jediný volný termín je od pondělí 4. června do pátku 8. června 2018. Je tedy velmi pravděpodobné, že se WWDC 2018 dočkáme právě ve dnech mezi 4. až 8. červnem.

june-2018-san-jose-mcenery-calendar-800x603

Čeho se na letošní WWDC dočkáme?

Těžko v tuto chvíli říci, zda se redaktoři do přesného termínu skutečně trefili, natož čeho se na WWDC dočkáme. Prakticky jisté je totiž jen to, že nám Apple představi své nové softwary. Co se však týče produktů, u nich už se stoprocentní jistotou nevíme nic. Ačkoliv se čile spekuluje o iPadu Pro s Face ID, nové generaci levného iPadu, nástupci MacBooku Air či druhé generaci iPhonu SE, důkazy zatím samozřejmě nemáme. S ohledem na minulé roky, kdy se s představováním produktů na WWDC roztrhl pytel, bych však byl optimistický i pro letošek.

Nechme se tedy překvapit, čeho se na WWDC 2018 dočkáme a na kdy ji Apple naplánuje. Jelikož je však teprve druhá polovina února, na rozesílání pozvánek si ještě nějaký pátek počkáme.

wwdc 2018

Dnes nejčtenější

.