Zavřít reklamu

Pokud jste pravidelnými čtenáři našeho webu a sledujete nás už delší dobu, možná jste zhruba před půl rokem zaznamenali článek o tom, že se Facebook rozhodl vyvinout svůj vlastní inteligentní reproduktor. Právě chytré reproduktory se totiž těší v poslední době opravdu obrovské oblibě a mnoho technologických společností proto cítí příležitost se v tomto nesmírně zajímavém odvětví prosadit a vydělat velké peníze. A jak se zdá, reproduktor od Facebooku se o to pokusí již velmi brzy.

Před nějakým časem svět obletěly zprávy, které tvrdily, že se bude chytrý reproduktor od Facebooku jmenovat “Portal” a bude obsahovat velký 15” dotykový panel, na kterém si bude moci uživatel přehrávat veškerý obsah včetně videoher. Podle zprávy DigiTimes je však nakonec vše trochu jinak.

V létě bychom se totiž měli nakonec dočkat hned dvou reproduktorů, přičemž ponese jeden název “Aloha” a druhý “Fiona”. Oběma by měl dominovat velký 15” displej a jejich ceny by se měly lišit. V tuto chvíli však není bohužel jasné, jak by se měly oba reproduktory od sebe lišit.

Od HomePodu bude reproduktor Facebooku vzdálený asi na míle:

Tak trochu jiný reproduktor

Jak už jsem psal ve druhém odstavci, chytrý reproduktor od Facebooku se bude od svých kolegů poměrně citelně lišit. S největší pravděpodobností totiž bude chytrou asistentku skutečně obsahovat, jeho hlavním posláním však nejspíš bude propojení s přáteli či rodinou a to hlavně vizuálně. Nechme se však překvapit, třeba nám Facebook nakonec představí úplně něco jiného.

facebook-speaker

Dnes nejčtenější

.