Zavřít reklamu

Podle nové zprávy portálu Nikkei se Apple rozhodl pro své budoucí iPhony získat dalšího dodavatele paměťových čipů. Nové čipy by však nebyly určeny pro jablečné telefony celého světa, ale pouze pro určitý trh, což je u Applu poměrně neobvyklým řešením.

Zdroj, který citovala mimo jiné i agentura Reuters, tvrdí, že se Apple domluvil na dodávkách paměťových čipů s čínskou společností Yangtze Memory Technologies. Čipy od této společnosti pak prý chce jablečná společnost použít v iPhonech určených pouze pro čínský trh. Právě toto rozhodnutí je však poměrně zvláštní, jelikož se Apple k použití určitého komponentu na určitém trhu neuchyluje.

Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, proč se Apple k oslovení tohoto čínského dodavatele rozhodl, v úvahu prý podle zdrojů připadá například snaha posílit vztahy s Čínou. S tou se totiž Apple v mnoha věcech neshodne ale jelikož je tamní App Store a celkově trh se smartphony pro jablečnou společnost velmi důležitý, nemůže si dovolit své obchodní záměry špatnými vztahy s tamní vládou ohrozit.

Apple China

Dnes nejčtenější

.