Zavřít reklamu

Jednou z věcí, kterou Apple na svém chytrém reproduktoru HomePod poměrně často vyzdvihuje, je špičková distribuce zvuku po celé místnosti. To ve zkratce znamená, že si bezchybný hudební zážitek užijete prakticky kdekoliv bez ohledu na to, zda ležíte na pohovce, stojíte u okna či drbete vašeho psa na zemi. Zní však HomePod skutečně všude stejně?

Přesně tuto otázku si položil portál Fast Company, který se rozhodl HomePod podrobit sérii testů, které měly potvrdit či vyvrátit, zda je HomePod skutečně tak dokonalý, jak o něm Apple prohlašuje. Pro testy si portál vypůjčil profesionální testovací zařízení od společnosti NTi Audio AG z Lichtenštejnska, díky čemuž měly být výsledky opravdu velmi přesné. A jak si tedy HomePod vedl? Přímo skvěle.

Díky tomu, že jeho software analyzuje pomocí algoritmů příchozí zvukové vlny odražené od předmětů v místnosti a z výsledků následně svůj zvuk upravuje, totiž testy slova Applu téměř do puntíku potvrdily. Zvuk, který byl na HomePodu přehráván, zněl totiž skutečně na všech místech v místnosti prakticky stejně a odchylka, kterou profesionální měřící přístroj zaznamenal, byla na hranici toho, co je schopno lidské ucho vůbec zaregistrovat. Tato skutečnost je samozřejmě u chytrého reproduktoru s cenovkou 349 dolarů opravdovou raritou.

Slova chvály

Skvělé výsledky testu překvapily i samotné testery, kteří slovy chvály na jeho adresu rozhodně nešetřili. “Vývojáři Applu odvedli vynikající práci hlavně v tom, jak se dokáže HomePod skvěle přizpůsobit místnosti. Díky tomu tak zní jeho zvuk prakticky kdekoliv stejně,” hodnotil práci Applu jeden z nich.

Jak tedy můžete sami vidět, HomePod sklízí úspěchy na všech frontách. Nadšeni jsou z něj totiž jak běžní uživatelé, tak i novináři a dokonce i odborná veřejnost, která jej podrobuje svým náročným testům. Snad se tedy tohoto nového přírůstku do jablečné rodiny dočkáme brzy i u nás. Zájem by totiž rozhodně byl.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.