Zavřít reklamu

Jestli je Apple z prodejů loňského iPhonu X zklamaný, prodeje letošních modelů mu naopak udělají ohromnou radost. Podle předního světového analytika Minga-Chi Kua ze společnosti KGI Securities je totiž velmi pravděpodobné, že se stanou letošní 6,1″ iPhony obrovským hitem, díky čemuž budou v prodejnosti atakovat hranici sta milionů kusů.

V minulých týdnech se nechalo poměrně mnoho analytiků slyšet, že se podle nich letos dočkáme opět trojice iPhonů, přičemž minimálně jeden z nich dostane do vínku klasický LCD displej. I přes LCD displej u něj však Apple použije bezrámečkový design iPhonu X, čímž svou modelovou řadu skvěle sjednotí a zároveň opět potvrdí, že je klasický Home Button s Touch ID hudbou minulosti a budoucnost patří jeho novému Face ID. Přesně na tuto notu pak navázal ve své dnešní zprávě i Kuo.

Podle Kua není pochyb o tom, že s sebou 6,1” LCD displej přinese i značnou úsporu výrobních nákladů, což se samozřejmě poměrně výrazně podepíše na ceně. Nebude to však jen displej, na čem Apple ušetří. V kuloárech se totiž čile spekuluje o rámečku telefonu, který by neměl být po vzoru iPhonu X ocelový, ale opět hliníkový. I díky tomu by tak měl Apple srazit cenu telefon na velmi přijatelnou výši, která by se měla pohybovat zhruba kolem ceny nynějších iPhonů 8, tedy kolem 699 dolarů.

K těmto dvěma OLED modelů se nejspíš připojí i jeden model s LCD displejem:

LCD model bude hit 

Díky velmi přijatelné ceně a líbivému designu se podle Kua stane LCD model opravdovým prodejním hitem, který odstartuje takzvaný supercyklus prodejů. Analytik je dokonce natolik optimistický, že Applu předpovídá zhruba 105 až 115 milionů prodaných LCD modelů  od září 2018 do září 2019. Ani zbylé dva modely, které by měly být osazené 5,8” a 6,5” OLED displeji se však samozřejmě na trhu neztratí a budou se prodávat též velmi dobře. Tak obřích prodejních čísel, jaké by měl zaznamenat LCD model však samozřejmě nedosáhnou. Klasické a „pluskové“ verze OLED modelů by totiž měl Apple prodat „jen“ zhruba 100 milionů.

Nechme se tedy překvapit, zda se prognózy pravděpodobně nejpřesnějšího analytika zaměřeného na společnost Apple vyplní či nikoliv. Pokud bychom se však skutečně letos dočkali iPhonů s designem loňské “desítky”, LCD displejem a výrazně nižší cenou, která by mohla u nás teoreticky startovat na 20 990 korunách, rozhodně bychom se nezlobili.

kgi-three-iphones-2018

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.