Zavřít reklamu

V posledních dnech se v jablečném světě nemluví o ničem jiném než o HomePodu, který se dostal do rukou prvních zákazníků už v pátek. Společnost Loup Ventures provedla test, v rámci něhož hodnotila kvalitu zvuku, snadnost používání a samotnou asistentku Siri. Podle testu virtuální asistentka dokázala pochopit 99,4 % zadaných dotazů, nicméně dokázala odpovědět správně pouze na 52,3 % z nich. Společnost Loup Ventures položila HomePodu celkem 782 dotazů.

Ve srovnání s konkurenčními reproduktory skončil HomePod, co se týká AI asistentky, na posledním místě. Google Home dokázal správně odpovědět na 81 % dotazů, Amazon Alexa na 64 % a Microsoft Cortana na 57 %. Apple má tedy stále co zdokonalovat.

by-category-768x467

Podle testů je Siri vhodná spíše na lokální a komerční dotazy. Vůbec nemá problémy s tím, aby vám našla nedalekou kavárnu, nebo pomohla s nákupem obuvi. V této oblasti je Siri před Alexou a Cortanou, nicméně stále za Google Assistantem.

Výzkumníci však vysvětlili, že postupem času se budou HomePod a Siri zdokonalovat, aby se Apple se svým inteligentním reproduktorem vyrovnal, ba dokonce překonal konkurenční produkty. HomePod totiž zatím nepodporuje nějaké domény, jako jsou navigace, kalendář, e-mail a volání, což by se však mělo v budoucnu změnit.

HomePod vynikal v jiných částech testu. Výzkumníci ocenili, že i když hraje hlasitá hudba z reproduktoru, uživatel může mluvit normálně, tedy nekřičet, a Siri ho uslyší. „Toto byla nejlepší vlastnost HomePodu,“ uvádí výzkumníci v testu. Společnost Loup Ventures pochválila mimo jiné i kvalitu zvuku HomePodu a řekla, že „zní neuvěřitelně“.

homepod fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.