Zavřít reklamu

Tak je to konečně tady. Dnes, tedy v pátek 9. února, doručili kurýři v USA, Austrálii a Velké Británii prvním majitelům jejich předobjednané HomePody. Ti je samozřejmě okamžitě začali testovat a o své první dojmy se na různých zahraničních diskuzích se světem podělili. Jaký z něj tedy mají dojem?

Na fóru serveru MacRumors se svým novým přírůstkem do jablečné rodiny pochlubil mezi prvními Australan s přezdívkou ApeBot. Podle jeho slov je počáteční nastavení neuvěřitelně rychlé a snadné. Skvěle pak hodnotí i kvalitu zvuku, kterou označil za “impozantní”. Zvuk z HomePodu totiž jeho byt či dům skvěle vyplní.

Díky němu už víme i to, že pokud používáte na svých zařízeních probouzení Siri přes klasické “Hey Siri” a jste v blízkosti HomePodu, reaguje na vás právě ten. To však není s ohledem na loňské vylepšení, které do iOS 10 přineslo schopnost produktů se inteligentně rozhodovat, který zareaguje, nejspíš ničím překvapivým.

Podobně nadšený je ze svého HomePodu i jeden z diskutujících na redditu, který si HomePod zamiloval především díky skvělé detekci hlasu. “Schopnost Siri detekovat můj hlas je fenomenální,  opravdu fenomenální. Stál jsem od HomePodu asi deset metrů daleko a i přes otevřenou lednici jsem byl se Siri schopen mluvit jako normální člověk bez zbytečného křiku,” popisuje detekci hlasu. Co se pak týče zvuku, ten je podle něj křišťálově čistý.

I další přispěvatel na redditu si skvěle zvládnutou detekci hlasu pochvaluje. Zvuk reproduktoru je pak podle něj velmi dobrý a oplývá působivou hlasitostí. “Nejsem žádný audiofil, ale hudba z HomePodu se mi opravdu líbí. Jeho kvalita je zjevná prakticky od první chvíle, kdy jej začnete používat,” popsal svůj pocit ze zvuku.

Pár fotek přímo z domácnosti uživatelů HomePodu:

Pokulhává jen v detailech

Všechno se však Applu na HomePodu přeci jen nepovedlo. Někteří uživatelé se totiž pozastavují nad jeho lesklou horní stranou, který je podle nich doslova magnet na nevzhledné čmouhy od otisků prstů. Za velmi jednoduché ovládání, které právě horní strana HomePodu nabízí, je to však poměrně nízká daň.

https://twitter.com/rajdeut/status/961733553531703296

Jak tedy můžete sami vidět, HomePod zatím vyvolává u valné většiny zákazníků velké nadšení. Snad si tedy dobré renomé udrží a světu dokáže, že má v portfoliu Applu právoplatné místo, které si rozhodně zaslouží.

homepod fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.