Zavřít reklamu

V souvislosti se spuštěním prodejů chytrého reproduktoru HomePod aktualizoval Apple i své stránky týkající se oprav jeho produktů, díky čemuž si můžeme nyní udělat obrázek o tom, na kolik mimozáruční opravy HomePodu vlastně přijdou. Pokud jste si však mysleli, že vám jablečná společnost produkt, který prodává v USA za “pouhých” 349 dolarů opraví “za pár šlupek”, jste na omylu.

HomePod bude nejspíš střežit většina jeho majitelů jako oko v hlavě. Pokud by se totiž rozbil tak, že se na jeho poškození nebude stahovat záruka, zaplatí za jeho opravu 279 dolarů, tedy jen o 70 dolarů méně, než by je vyšel nový kus. Cena se však může kvůli dopravě do servisního střediska Applu, za kterou si Apple účtuje necelých 20 dolarů, ještě solidně vyšplhat. Ve výsledku vás tak vyjde oprava rozbitého HomePodu jen o něco málo levněji než koupě nového, k čemuž se pravděpodobně při nějaké nehodě mnoho uživatelů tohoto chytrého reproduktoru stejně rozhodne. Ušetřených padesát dolarů jim totiž za čekání stát zřejmě nebude. Je však ale i možné, že se k podobnému kroku uchýlí i Apple a místo opravy vám rovnou poskytne nový kus. Cena by tomu totiž odpovídala.

Záchrana jménem AppleCare + 

Naštěstí však nemusí noví majitelé HomePodu smutnit. Apple k němu totiž nabízí službu AppleCare+ za cenu 39 dolarů, která prodlouží jeho záruku z jednoho na dva roky a při dvou náhodných poškození zaplatí jeho majitel za opravu pouhých 39 dolarů, tedy jen zlomek ceny, kterou si Apple účtuje za opravu bez AppleCare +. S trochou nadsázky se tak dá říci, že je tato služba takřka povinnou výbavou.

homepod fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.