Zavřít reklamu

Analytická společnost Barclays ve své poslední zprávě uvedla, že se zkracuje čekací doba na náhradní baterie pro jablečné telefony. Zpráva sice potěší zákazníky čekající na výměnu baterie za zvýhodněnou cenu, nicméně podle analytické firmy by to mohlo negativně ovlivnit samotného kalifornského giganta.

Během posledního týdne společnost Barclays oslovila třicet Apple Storů ve Spojených státech amerických, aby se dozvěděla, jak dlouho musí zákazníci čekat na výměnu baterií. Ve zprávě je uvedeno, že minulý měsíc se čekací doba pohybovala v průměru mezi 4 až 6 týdny, přičemž nyní se čekací doba zkrátila na 2 až 4,5 týdne. Společnost Barclays se domnívá, že se bude čekací doba na náhradní baterie i nadále zlepšovat.

Zpráva pravděpodobně potěší zákazníky, kteří chtějí na svém iPhonu vyměnit baterii, avšak pro Apple může zkracující čekací doba znamenat nějaké nevýhody. Za prvé, zlepšení dostupnosti náhradních baterií může způsobit menší prodeje iPhonů. Za druhé, průměrná prodejní cena iPhonů by tak mohla klesnout.

Barclays poznamenává, že všechno je ještě ve vzduchu, protože by se negativní důsledky projevily až ve finančních výsledcích za Q2 2018. Program výměny baterií totiž nebyl během Q1 2018 v plném proudu, a proto by období Q2 2018 mohlo být ještě slabší, než samotný Apple předpokládá.

Společnost Barclays předtím odhadla, že Apple by mohl kvůli programu výměny baterií prodat o 16 milionů iPhonů méně.

iPhone 6 Plus battery teardown

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.