Zavřít reklamu

Herní konzole jsou celosvětově obrovsky oblíbené a mnoho lidí si bez nich nedokáže svůj život prakticky představit. Není se však čemu divit. Únik do světa her je totiž pro mnohé z nich jedinou možností, jak se od každodenního života odreagovat a zapomenout chvíli na stres. Hry totiž hráčům nabízí takřka nepřeberné možnosti, jak se “vyřádit”. Drobnou kaňkou je však jejich cena a doba, která je potřebná k jejich stažení či instalaci. To by se však mohlo v brzké době změnit.

Stejně jako herní konzole, i streamovací služby zažívají v posledních letech nebývalý rozkvět. Svým uživatelům totiž umožňují okamžitý přístup k filmům či hudbě takřka odkudkoliv, kde se dá připojit k internetu. A právě s touto myšlenkou si prý začal pohrávat i samotný Google. Podle informací serveru wccftech totiž vzniká v jeho laboratořích speciální streamovací služba, skrze kterou by rád distribuoval hry. Jeho cíl však není primárně počítač, ale právě herní konzole.

Od běžné konzole jí nejspíš nerozeznáte

Projekt s krycím názvem Yeti má za cíl vyvinout speciální herní konzoli, která umožní streamování her pomocí Chromecast, tedy produktové řadě Googlu zajišťující právě streamování digitálního obsahu. Konzole by měla být připojitelná k TV a chovat se prakticky stejně jako konkurenční konzole. Místo zdlouhavého stahování či instalování her byste si však za určitý poplatek hry jednoduše streamovali a hráli je “na dálku”, díky čemuž by mohla být konzole poměrně málo výkonná a tudíž i levná. Jelikož však v tuto chvíli drží Google veškeré informace pod pokličkou, není jasné, zda by byly na konzolích dostupné hry již vydané, nebo by se museli hráči spokojit se hrami přímo stvořenými pro novou generaci konzolí.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se projekt podaří zdárně dokončit či nikoliv. Jelikož je však streamování her poměrně novým odvětvím a teprve před pár týdny spustila první zajímavou verzi této novinky společnost nVidia, je možné, že v něm vidí mnohé společnosti skutečný potenciál a pokusí se jej co nejdříve přetavit ve zlato. Streamování her za předplatné by totiž mohlo v budoucnu herním průmyslem solidně zamávat a jeho nynější podobu změnit. Pokud nevěříte, zkuste si sami odpovědět na otázku, zda je pro vás lepší zakoupit měsíčně jednu hru za 1899 korun či si měsíčně službu za 1899 korun předplatit a užívat si prakticky cokoliv.

logo Google
The Google logo is seen on a door at the company’s office in Tel Aviv January 26, 2011. REUTERS/Baz Ratner/File Photo – RTX2JM6K

Dnes nejčtenější

.