Zavřít reklamu

Zdá se, že přidání možnosti kontrolovat stav baterie skrze Kondici baterie v nastavení telefonu není to jedné, co nám druhá beta verze iOS 11.3 včera přinesla. Vývojář Guilherme Rambo se totiž již tradičně pustil do jejího prohledávání a našel v ní opravdu zajímavé věci.

Podle kódů druhé bety iOS 11.3 se Apple chystá zavést nový vývojářský režim ClassKit. Ten najde primární využití u různých vzdělávacích aplikaci především ve školách. Vývojáři aplikaci totiž budou moci díky němu softwary naprogramovat tak, aby studenti odeslali ze svých iPadů či iPhonů řešení určitého úkolu přes iCloud přímo učiteli. Ten pak jejich řešení zkontroluje a následně vyhodnotí. Díky tomu by se tak mohla být práce mnoha učitelů na školách, kde se k výuce běžně používají produkty od Applu daleko jednodušší.

image

Rambo si též podle kódů z iOS 11.3 myslí, že ClassKit umožní například i to, že studenti z aplikace, ve které byli testování, nebudou moci po skončení testu odejít a iPad či iPhone využívat ke svým věcem. Díky tomu by mohl být zachován ve třídě až do dopsání testu posledním žákem klid.

Ačkoliv je Rambův objev opravdu zajímavý a pro mnohá vzdělávací zařízení jistě velmi přínosný, Apple se o podobné novince na žádném svém webu nezmiňuje. Je tedy docela možné, že je ClassKit zatím ve fázi hrubého testování a z iOS 11.3 ho Apple nakonec stáhne, aby jej mohl dopilovat pro vydání později v tomto roce. Nechme se však překvapit.

apple-classroom-ios-11

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.