Zavřít reklamu

Včera večer jsme vám na našem webu přinesli první souhrn recenzí na chytrý reproduktor HomePod, který začne Apple prodávat už tento pátek. Většina recenzentů se ve svém hodnocení shodla na tom, že ač jsou některé funkce HomePodu poměrně omezené a svazující, jeho zvuk je naprosto fenomenální. Jak se ale Applu podařilo takto kvalitní zvuk vytvořit? Tak přesně na tuto otázku nám přináší odpověď redaktor portálu The Loop.

Tvrdé testy

Minulý týden pozval Apple vybrané novináře na prohlídku své laboratoře, která právě pro testování HomePodu sloužila. Celou prohlídku novinářům komentoval šéf marketingu Phil Schiller a šéfka hardwaru Kate Bergeron. Právě ta objasnila novinářům ohledně HomePodu několik nejasností. Dozvěděli jsme se tak například to, že se na HomePodu začalo pracovat již před šesti lety v malém týmu, který se postupem času rozrostl. Kate pak prozradila i myšlenku, které se tým vyvíjející HomePod neustále držel. Jeho cíl byl totiž vytvořit reproduktor, které by mohl zákazník umístit do jakékoliv místnosti aniž by se umístění projevilo na kvalitě zvuku. Kvůli splnění tohoto kritéria tak musel být HomePod zdlouhavě testován ve třech testovacích komorách.

V první byl u HomePodu testován jeho zvuk v různém prostředí, díky čemuž se podařil jeho zvuk dotlačit k dokonalosti. Ve druhé komoře pak Apple testoval například i schopnost HomePodu rozpoznávat povely uživatelů, díky čemuž docílil opravdu skvělého “sluchu” HomePodu, který na vás zareaguje téměř kdykoliv. Třetí komora je pak vybudována tak, aby v ní bylo absolutní ticho (přesněji -2 dBa), díky čemuž je možné zkoumat ty nejjemnější zvukové detaily, které by mohly požitek z používání HomePodu nějakým způsobem narušit.

Zajímavé je, že speciální laboratoře, ve kterých Apple svůj HomePod testoval, slouží k podobným testům již nějakou dobu. Phil Schiller například prozradil, že v nich inženýři testovali i bezdrátová sluchátka AirPods, která se stala ihned po spuštění svých prodejů naprostým fenoménem. Ani to však Applu nejspíše nestačí a svá sluchátka pravděpodobně v následujících letech či měsících upgraduje. Podle slov šéfa zvukového inženýrství se totiž podařilo při vývoji HomePodu učinit mnoho zajímavých objevů a pokroků, které mohou některé produkty od Applu posunout kupředu. Jaké produkty šéf zvukového inženýrství myslel sice nevíme, jako nejpravděpodobnější varianta se však jeví právě druhá generace AirPods.

Snad se tedy Applu snaha, kterou do HomePodu vložil, náležitě vrátí a jeho reproduktor poblázní svět. Už teď je však jasné, že minimálně po zvukové stránce k tomu má opravdu skvěle nakročeno. Bude to ale ve výsledku stačit?

homepod fb

Dnes nejčtenější

.