Zavřít reklamu

Evropská komise oznámila, že přijala žádosti od Rakouska, Francie, Islandu, Itálie, Norska, Španělska a Švédska o posouzení jedné z největších akvizic ze strany společnosti Apple. V polovině prosince jsme vás informovali o tom, že Apple kupuje hudební službu Shazam, což se však některým regulátorům nelíbí, a proto podali návrh na prozkoumání, zda nedojde k porušení hospodářské soutěže.

Úkolem regulačního orgánu nyní je zvážit, zda akvizice nebude mít nepříznivý vliv na hospodářskou soutěž v Evropském hospodářském prostoru. Šetření bude provádět Evropská komise, která se domnívá, že je nejvhodnějším orgánem, jenž se zabývá možnými příhraničními účinky transakce.

Evropská komise neupřesnila, jak by akvizice mohla ublížit konkurenci, ale společnost Shazam má navázané partnerství s evropskými společnostmi jako Spotify, která by mohla být akvizicí ovlivněna. Je však standardní, že se velká akvizice podrobují přezkumu.

Apple v prosinci potvrdil, že kupuje Shazam. “Jsme nadšeni z toho, že se k Applu připojí Shazam a jeho talentovaný tým. Shazam se od té doby, co je k dispozici v App Storu, stal jednou z nejpopulárnějšího iOS aplikací. Používají ho dnes stovky milionů lidí po celém světě napříč různými platformami. Služby Apple Music a Shazam jsou přirozeně propojené, sdílejí vášeň pro objevování hudby a poskytují našim uživatelům skvělé hudební zážitky. Máme úžasné plány.”

Shazam je oblíbená služba, která dokáže rozpoznat hudbu v okolí posluchače. K dispozici jsou samostatné aplikace pro iPhone, iPad, Mac a také Apple Watch, přičemž služba je od iOS 8 integrována do Siri. V září roku 2016 hudební společnost oznámila, že její mobilní aplikace byla od spuštění stažena více než 1 000 000 000krát.

shazam-offline-mode-FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.