Zavřít reklamu

Ačkoliv se dostanou první HomePody ke svým majitelům teprve tento pátek, někteří designéři už začali pomalu přemýšlet nad tím, jakým směrem se bude tento zajímavý produkt ubírat do dalších let. Se svou troškou do mlýna přispěchal i designér Martin Hájek, jehož koncepty jsme vám na našem webu již několikrát ukazovali. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak si novou rodinu HomePodů představuje právě on.

Ještě, než se pustíme do detailnějšího rozebírání konceptů v naší galerii, obeznámíme vás v pár řádcích s Martinovou vizí. Hájek je totiž alespoň podle svých renderů přesvědčen o tom, že se celá rodina HomePodů značně rozroste. Respektive, k nynější jediné verzi přibudou další dvě, které vyplní chybějící místo v portfoliu Applu a pokryjí prakticky vše, co by mohli uživatelé od HomePodu očekávat. Pro lepší představu si však prohlédněte galerii pod tímto odstavcem.

Jak můžete vidět, k nynějšímu HomePodu přibude podle designére jeden větší a jeden menší model. Větší model, který by se mohl jmenovat HomePod Plus, by se měl od klasického HomePodu lišit hlavně velikostí a svými funkcemi. Krom hlasitějšího a kvalitnějšího zvuku, pokud to tedy ještě vůbec bude možné, by totiž mohl disponovat i takovými vychytávkami, jakou je například bezdrátová nabíječka zabudovaná v jeho horní straně. Uživatel by si tak mohl při poslechu hudby bez problému dobít svůj telefon, Apple Watch či AirPods, což by na škodu rozhodně nebylo. Zadní strana HomePodu by pak mohla skýtat i zdířku na ethernet či 3,5 mm jack. Právě u konektoru pro jack bych však byl osobně spíše skeptický, jelikož Apple vsází na bezdrátové připojení.

Druhým členem rodiny by pak byl model, jehož design známe z letoška. Apple by jej však softwarově i hardwarově o něco málo vylepšil a hlavně by mu přidal nové barevné varianty. U tohoto modelu bychom však s bezdrátovou nabíječkou kvůli jeho velikosti počítat neměli. Na druhou stranu se ale nejedná o věc, která by nás od jeho nákupu odradila.

Třetím a zároveň nejmenším přírůstkem do rodiny je maličký HomePod Express. Ten by měl být nepostradatelným společníkem hlavně při různých cestách či party, které se bez kvalitního zvuku neobejdou. Právě přehrávání hudby by totiž mělo být jeho hlavní a prakticky i jednou zbraní. Podle Hájka by v něm měl být zabudovaný akumulátor, který by mohl jít dobíjet i skrze bezdrátovou nabíječku. Port pro klasické “drátové” nabíjení však kvůli potřebě nabít HomePod rychle chybět nejspíš nebude. Ovládání reproduktoru by pak bylo řešeno skrze klasické ovládací prvky na jeho horní straně.

V této galerii si prohlédnete koncepty budoucích HomePodů hezky detailně:

Tak co, jak na vás nováčci v “homepodí” rodině působí? Přiznám se, že na mě vcelku sympaticky. Nechme se tedy překvapit, zda se podobnou cestou Apple v budoucnu skutečně vydá či nikoliv. Pokud se však prodeje nynějšího HomePodu vydaří, nejspíš mu nebude stát v cestě zhola nic.

future homepods fb

Dnes nejčtenější

.