Zavřít reklamu

Jednou z věcí, která je u iPhonů vychvalována mnohými uživateli až do nebes, je nepochybně vysoce kvalitní fotoaparát. Apple totiž patří již dlouhou dobu v tomto odvětví k naprosté špičce a své telefony vybavuje rok od roku kvalitními snímači. Ty už se dostaly dokonce na takovou úroveň, že se s nimi nebojí pracovat ani profesionální filmaři, jako je například známý režisér Steven Soderbergh.

Americký režisér, který má na svém kontě takové trháky jako například všechny tři díly Dannyho parťáků či film Bez kalhot, který ocení především dámy, natáčel před nedávnem nový hororový snímek Unsane, který pojednává o mladé ženě, kterou pronásleduje digitální stalker. Postupem času se však začne celý příběh okolo hlavní hrdinky zamotávat, až si nakonec začnete pokládat otázku, kde je v tomto filmu vlastně šílenec a kdo oběť. Co je ale na tomto snímku, který se vydá do prvních kin již 23. března, nejzajímavější? Rozhodně to, že je celý točen právě na iPhone, konkrétně 7 Plus.

Sodebergh si i díky svým předešlým zkušenostem fotoaparáty iPhonů zamiloval a když přišla nabídka, aby se zhostil nového hororu, který je potřeba zachytit svým způsobem netradičně, měl o nahrávací technice jasno. Fotoaparáty jablečných telefonů jsou totiž podle něj budoucností filmového průmyslu “Každý, kdo bude tento film sledovat aniž by tušil, jakým způsobem byl natáčen, nebude mít šanci poznat, že to bylo na iPhone,” hodnotí nahrávání iPhonu režisér, který je prý z výsledku nadšený.

Jak můžete sami vidět v traileru nad tímto odstavcem, výsledek vypadá opravdu dobře. Těžko však říci, zda se podobných pokusů dočkáme v budoucnu častěji či nikoliv. Faktem totiž je, že je Soderbergh považován za odvážného experimentátora, který se nebojí zkoušet nové věci. Ve filmové branži však moc takových lidí bohužel není. I pár filmů natočených na iPhone je však pro Apple velká čest a motivace své fotoaparáty nadále zlepšovat.

large_soderbergh_setpics

Zdroj: theverge

Dnes nejčtenější

.