Zavřít reklamu

V minulý měsících jsme vás poměrně intenzivně informovali o sporu, který se rozhořel kvůli patentovým poplatkům mezi Qualcommem a Applem. Jelikož je však konec sporu v nedohlednu, mohli bychom se kvůli tomu dočkat v chystaných iPhonech jistých kompromisů. Apple je totiž podle předního světového analytika přesvědčen ze svých zásad neustoupit a Qualcomm ze svého dodavatelského řetězce vyšachovat.

Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities se rozhodl vypracovat studii, ve které se právě na LTE modemy budoucích iPhonů zaměřil. Ty totiž doposud dodával právě Qualcomm, což je však kvůli nynějším vztahům mezi oběma společnostmi krajně nepravděpodobné. I Kuo je přesvědčen, že se kvůli vleklému sporu Apple rozhodne raději pro použití LTE modemů od konkurenčního Intelu. Doposud se však počítalo s tím, že se Apple od Qualcommu zcela neodtrhne. To však Kuo dnešní zprávou vyvrací a tvrdí, že veškeré letošní modemy půjdou jen a pouze z dílen Intelu.

Poměrně zajímavé je, že je i přes letošní vyloučení Qualcommu z dodavatelského řetězce LTE modemů podle Kua možné, že se Apple ke svému “nepříteli” v následujících letech nakonec přeci jen vrátí. Příchod 5G sítí je totiž již za rohem a je to právě Qualcomm, kdo by měl modemy pro tyto sítě bez větších problémů zvládnout. Naopak Intel, se kterým bude Apple spolupracovat letos, podle Kua v tomto ohledu zaváhá, kvůli čemuž o lukrativní zakázku částečně nebo i zcela přijde.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

Podpora dvou SIM karet se blíží

Krom pohledu do budoucnosti pak Kuo prozradil i to, že si letos užijeme minimálně jeden iPhone s podporou dvou SIM karet. Modem od Intelu totiž tuto možnost umožňuje a Apple nad ní i díky tomu podle Kua již nějakou dobu uvažuje. Veškeré podobné informace jsou však zatím v rovině spekulací.

Uvidíme, jak se tedy nakonec Apple v otázce dodavatele modemů pro iPhony rozhodne. Faktem však je, že ačkoliv se rozhodne jakkoliv, my jakožto zákazníci bychom to pocítit neměli. Jablečný telefon totiž bude fungovat stejně jak s modemem od Qualcommu, tak od Intelu. Myšlenka podpory daul SIM je však poměrně zajímavá.

iphone-x-qualcomm-vs-intel

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.