Zavřít reklamu

Ačkoliv se zdála ještě donedávna pozice streamovací hudební služby Spotify poměrně neotřesitelná, zdá se, že by se měla tato společnost začít o své místo na výsluní pomalu strachovat. Podle nejnovějších zpráv, které jako první zveřejnil deník Wall Street Journal, to totiž vypadá, že bude své místo muset přepustit konkurenci daleko dříve, než bychom nejspíš čekali.

Podle zprávy, která cituje “lidi v nahrávacím průmyslu”, je růst předplatitelů Spotify v porovnání s Apple Music citelně pomalý. Zatímco se totiž základna uživatelů Apple Music měsíčně zvětšuje o zhruba 5 %, Spotify roste o méně než polovinu. Dvouprocentní nárůst tak znamená v dlouhodobém horizontu jediné – neudržitelnou pozici a pád z výsluní dolů. A právě tento scénář se již brzy naplní v USA. Pokud jsou totiž výpočty odborníků přesné a tento scénář se skutečně naplní, předstihne Apple Music konkurenční Spotify už letos v létě.

Apple Music by mělo mít v tuto chvíli na 36 milionů předplatitelů, což je o 6 milionů více, než vloni v září. Bohužel však není jasné, jak velká část těchto předplatitelů žije v USA. Konkurenční Spotify se pak pyšní zhruba 70 miliony předplatitelů, počet uživatelů z USA je však též nejasný. Ačkoliv je tedy rozestup poměrně značný, pomalu ale jistě se zužuje.

Špatná zpráva pro investory

Fakt, že se rozestup mezi Apple Music a Spotify pomalu zmenšuje, může mít pro Spotify poměrně nepříjemné následky. Společnost totiž nedávno oznámila, že se chystá vstoupit na burzu a tento fakt by mohl její potenciální investory odradit. Společnost, která je ve svém odvětví neohroženým lídrem, totiž táhne daleko více než ta, které dýchá na záda konkurence, kterou má pod křídly obrovsky silný Apple.

Apple Music vs Spotify FB

Dnes nejčtenější

.