Zavřít reklamu

Říká se, že úspěšný produkt či člověk se pozná podle toho, že jej začne někdo napodobovat. Pokud by tomu tak skutečně bylo, byl by nejspíše Apple se svými iPhony suverénně nejúspěšnější výrobce, kterému by nedýchal na záda prakticky nikdo. Jeho telefony jsou totiž mezi mnohými převážně asijskými výrobci smartphonů velmi oblíbeným vzorem nebo chcete-li předlohou k jejich vlastním modelům. Pojďme se tedy podívat na to,  jak se jim některé jejich výtvory povedly.

HDC Player Tech iPhone 7 Plus

Zatímco jsou letošní iPhony vyrobeny ze skla, které je pro některé výrobce při vytváření jejich přesných kopií těžkým oříškem, loňské modely jsou pro ně naopak díky použitému hliníku sladkým bonbonkem. Asi se tak nebudete divit, že to jsou právě modely iPhonů 5, 5s, 6, 6s či 7, které jsou mnohdy od originálu k nerozeznání a jediné, co vám prozradí, že se o originál nejedná, je operační systém. Ačkoliv se totiž mnohdy tváří jako pravý iOS, některé prvky Androidu z něj prostě neodpářete. A přesně to je i případ modelu HDC Player Tech iPhone.

HDC Player Tech je čínská společnost, která si před rokem na okopírování iPhonů 7 troufla. Jejich produkt však byl tak dokonalý, že měli s jeho rozeznáním co dělat i samotní experti, kterým se dostal telefon do rukou. Těm se totiž podařilo zjistit, že se jedná o kopii, právě kvůli několika drobnostem v operačním systému. Jak však můžete sami vidět na fotografii pod tímto odstavcem, výsledek je skutečně působivý.

Dakele 3

Poměrně zajímavým kouskem je i model Dakele 3, který je již na první pohled velmi povedenou kopií iPhonu 6. Není to však jen design, který se výrobci povedl. V těle tohoto telefonu totiž tepe osmijádrový procesor MediaTek s taktem 1,7 GHz, 3 GB RAM paměti, baterie s kapacitou 2500 mAh. Ačkoliv se samozřejmě jedná o model s operačním systémem Android, podle strohých informací na různých internetových diskuzích tento model určitě špatný není. Výrobce jej navíc prodává za pouhých 100 dolarů, což je v porovnání s iPhonem opravdu směšná částka.

GooPhone X

Loňská vlajková loď se vyznačuje krom skvělé výbavy i opravdu vysokou cenou, která může být pro mnoho zákazníků nepřekonatelnou překážkou. Čínští výrobci si tak dali za cíl vytvořit co nejkvalitnější kopie, které se budou iPhonu X alespoň částečně podobat, ale jejich cena bude nesrovnatelně nižší. Jednou z prvních vlaštovek se stal GooProne X. Již na první pohled je však jasné, že se designu iPhonu X blíží jen z dálky. I tak si však získal mezi čínskými zákazníky slušnou oblibu.

Hotwav Symbol 3

Další z méně povedených kopií pochází též z dílny čínských výrobců. Model Hotway Symbol 3 však přeci jen něčím vyniká. Výrobce si byl při jeho vývoji nejspíš vědom toho, že mnoho zákazníků falešným designem iPhonu X s výřezem, který neskrývá žádné senzory, neoslní a rozhodl se proto vytvořit i verzi bez onoho výřezu. Jinak však telefon ničím speciálním neoslní. Naleznete v něm totiž Android 8.0, 2 GB RAM paměti a 16 GB interního úložiště. Na druhou stranu však stojí “pouhých” 200 dolarů, což může být pro milovníky designu iPhonu X poměrně zajímavá cena, kterou jsou ochotni zaplatit.

Leago S9

Dalším model, který se zjevně inspiroval designem iPhonem X, je v prosinci představený Leago S9. Nutno však podotknout, že se jedná v tomto případě o poměrně zajímavě hardwarově vybavený telefon, ve kterém naleznete 128 GB úložiště, 6 GB Ram paměti či dva 16 MPx senzory fotoaparátu. V kombinaci se čtečkou otisků prstů, kterou naleznete na zádech telefonu místo loga Applu a AMOLED displejem je tento telefon pro mnoho zákazníků též velmi zajímavou alternativou pravého iPhonu X. Tím spíš, když za něj zaplatíte třetinovou cenu.

Xiaomi Mi A1

Doposud jsme vám servírovali pouze modely, které se rozhodli vyrábět spíše menší čínští výrobci. Věřili byste však tomu, že se do kopírování iPhonů pouští i takoví velikáni, jakým je například Xiaomi?

Před pár měsíci jsme vám již model Mi A1 ukazovali na našem webu, takže se o něm zmíníme jen krátce (celý článek pak naleznete zde). Model Xiaomi se již na první pohled inspiroval iPhonem 7 Plus. Naleznete u něj totiž jak 5,5” displej, tak i duální fotoaparát a příliš se neliší ani uspořádání horních senzorů na telefonu. Home Button byste však u něj hledali marně. Xiaomi jej totiž nahradilo softwarovými tlačítky a Touch ID, které tím pádem zepředu odstranilo, vložila do zad telefonu. I přes tyto kompromisy však vypadá telefon opravdu zajímavě a na první pohled si jej s iPhonem 7 Plus bez problému spletete.

Jak můžete sami vidět v naších galeriích, některé modely jsou s iPhony téměř totožné, jiné z jejich designu pak jen velmi silně čerpají. Faktem však je, že ačkoliv  se mohou výrobcům jejich modely povést jakkoliv, kvalit jablečných telefonů stejně nedosáhnou. Je to totiž hlavně operační systém iOS, který je pro mnoho zákazníků hlavním lákadlem ke koupi. Právě ten je však pro „fejkové“ iPhony zapovězen. A snad to tak i zůstane.

GooPhone-X

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.