Zavřít reklamu

Jablečná společnost pokračuje ve vyzdvihování dokonalosti fotoaparátu iPhonu X, kde to jen jde. Poté, co jeho kvality již několikrát vyzdvihla v krátkých reklamách se totiž rozhodla vytvořit projekt o poznání větší a natočit na svou novou vlajkovou loď minifilm určený k oslavě čínského nového roku.

Hlavním tématem celého minifilmu je otázka, co uděláte při setkání s někým milovaným, když máte pouhé tři minuty času. Hlavním hrdinou je malý chlapec, který tráví poslední tři minuty starého roku se svou matkou pracující jako průvodčí ve vlaku. Ta však přesně na Nový rok odjíždí a chlapec zůstává na nádraží spolu se svou opatrovatelkou sám. To pak dávají tvůrci minifilmu do kontrastu se šťastnými lidmi, kteří oslavují příchod Nového roku v obklopení svých blízkých. Ostatně, podívejte se sami.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=369&v=ySLn-2MZenU

Poměrně okouzlující podívaná, nemyslíte? Když si odmyslíme příběh, který působí na každého z nás trochu jinak, a zaměříme se jen a pouze na samotné záběry, musíme z nich být doslova nadšeni. Video z iPhonu X je totiž od klasických profesionálních kamer prakticky k nerozeznání, což jakožto běžný smrtelník využívající smartphone z velké části pouze ke své potřebě určitě většina z nás ocení.

Zajímavé je, že si kvalit iPhonů a jeho kamer začínají čím dál více všímat i věhlasní filmoví režizéři a tyto unikátní telefony do svého “kamerového arzenalu” rádi přibírají. Například Steven Soderberg, který má na svědomí třeba poměrně nový film Bez kalhot, si iPhone X oblíbil natolik, že se jej rozhodl využívat ve svých opravdu intenzivně a například jeho nový thriller Unsane je na něj natočený celý.

3

Dnes nejčtenější

.