Zavřít reklamu

Spoluzakladatel cupertinské společnosti Steve Wozniak není zrovna velkým fanouškem výročního iPhonu X. Začátkem prosince loňského roku se nechal Woz slyšet, že si iPhone X nekoupí, protože je spokojený s jeho současným iPhonem. Jakmile však prohlášení zaslechl Tim Cook, svému příteli nechal jeden iPhone X poslat, aby jej řádně otestoval.

Woz strávil s nejnovější vlajkovou lodí kalifornského giganta několik týdnů, a tak může prozradit, jak je s ním spokojený. Ovšem řekl, že Apple u iPhonu X udělal několik opravdu špatných rozhodnutí.

Woz poskytl ve Stockholmu pro Nordic Business Forum rozhovor, v rámci něhož prozradil, že se mu zdá Power Button na boku iPhonu X příliš komplikovaný.

„Power button na boční straně má různé funkce, udělá jinou věc, pokud na něj rychle kliknete, pokud na něj kliknete dvakrát a podobně,“ vysvětlil Woz. „Já mám rád věci jednoduché, srozumitelné a jednoznačné.“

iPhone X není Lisa

Podle Woze byl počítač Lisa ztělesněním intuitivního uživatelského zážitku. Přestože se jednalo o jeden z prvních osobních počítačů s grafickým uživatelským rozhraním, Lisa se neprodávala příliš dobře.

Ve Wozových očích je Power Button iPhonu X obrovskou urážkou hlavních principů Applu. „Pokud stisknete tlačítko hlasitosti, udělá to další věc,“ řekl Woz. „A když stisknete a podržíte tlačítko pro nastavení hlasitosti, udělá to opět další věc. Jasně, ano!“

Woz sice není zrovna největším fanouškem iPhonu X, ale to vůbec nevadí, protože o iPhone X je i tak solidní zájem. Analytici před oficiálním zveřejněním finančních výsledků jablečné firmy předpovídají, že Apple v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2018 dosáhl v tržbách rekordu.

face id iphone x

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.