Zavřít reklamu

Apple získal v květnu roku 2015 patent od Evropského patentového úřadu, který se týká multimediálního video headsetu, což by podle patentu mělo být zařízení navržené tak, aby prostřednictvím připojeného iPhonu či iPadu poskytlo uživatelům realistický zážitek z prohlížení živých událostí.

Po téměř třech letech získala cupertinská společnost podobný patent také od Amerického patentového a známkového úřadu.

Patent s názvem „Adjusting media display in a personal display systém based on perspective“ popisuje v podstatě osobní zobrazovací zařízení schopné poskytnout uživateli úchvatný pohled, jako kdyby se skutečně nacházeli například v divadle, nebo na nějakém živém představení.

Zařízení připomíná nositelný a nastavitelný headsetu, který vypadá trochu jako lyžařská maska, ale na rozdíl od lyžařské pomůcky je headsetu vybaven pokročilými komponentami. Server PatentlyApple, který o patentu informoval, poznamenal, že headset by uživateli umožnil vidět živé zápasy v baseballu, aniž by se nacházel ve sportovní hale.

Patent dále popisuje různá provedení headsetu a způsob, jak mohou uživatelé ručně vybírat konkrétní divadla. Podle patentové literatury Apple běžně používá termín „divadlo“, kterým však myslí jakákoliv vhodná kina, divadelní sály, hlediště, přednášky, sportovní stadiony či jakékoliv jiné vhodné prostředí pro vystoupení.

Apple na obrázku, který můžete vidět v galerii, znázorňuje, jak může vypadat obrazovka pro výběr sedadla prostřednictvím standardního zobrazovacího zařízení. Jakmile si tedy uživatel vybere konkrétní divadlo z nabídky divadel, headset nabídne ještě možnost vybrat si konkrétní sedadlo. Poté, co si uživatel vybere sedadlo, headset se tomu přizpůsobí a poskytne uživateli pohled na událost či představení právě ze zvolené pozice.

Apple AR glasses fb

Zdroj: iDropNews, PatentlyApple

Dnes nejčtenější

.