Zavřít reklamu

Ačkoliv se dostane HomePod mezi první uživatele už příští týden v pátek, detailní specifikace svého produktu nám Apple servíruje pěkně postupně. Poté, co před pár dny aktualizoval svůj web kvůli otázkám zákazníků na napájecí kabel, který na něm nebyl uveden, totiž před malou chvílí provedl na stránce HomePodu další aktualizaci jeho technických specifikací. Tentokrát se však zaměřil na něco o poznání podstatnější – zdroje zvuků, které půjdou na HomePodu přehrávat.

Doposud jsme věděli to, že si na HomePodu přehrajeme hudbu z Apple Music, kterou budeme moci vybírat i skrze Siri. Pokud by však uživatelé o předplatné, které jim dá přístup k více než 45 milionům skladbám, zájem neměli, můžou si přehrát i své skladby zakoupené přes iTunes Store. Další možností je pak knihovna iCloud Music Library, do které lze ukládat i hudba z vlastních zdrojů jako jsou například CD. I za ní si však solidně připlatíte. HomePod vám dále bez problému přehraje oficiální rozhlasovou stanici Applu Beats 1, Podcasty a samozřejmě i hudbu skrze AirPlay, kterou do něj můžete posílat přes váš iPhone, iPad, Mac či Apple Watch. Více možností však podle stránek Applu není.

Androiďáci, máte smůlu

Říkáte si, jestli jsem nevynechal přehrávání z “nejablečného” zdroje pomocí Bluetooth? Ano, vynechal. Udělal jsem to však zcela záměrně. Apple totiž spárování přes Bluetooth HomePodu nenadělil. Pokud tedy do ekosystému Applu nepatříte, máte zkrátka a jednoduše smůlu, což je však podle mě svým způsobem škoda.Občas by se totiž spárování skrze Bluetooth s “nejablečným” telefonem či tabletem určitě hodilo. Na druhou stranu je ale pravda, že je HomePod určen výhradně uživatelům zapojených do jablečného ekosystému, kterým by měl dodat svými funkcemi opravdu zajímavý komfort.

Nechme se tedy překvapit, jak se nový produkt Applu nakonec osvědčí. Ostatně, na první názory již dlouho čekat nebudeme. Absence možnosti spárovat HomePod přes Bluetooth by však mohla být pro mnoho zákazníků poměrně klíčovým faktorem při rozhodování. Už nyní se totiž plní některé zahraniční diskuze kritickými příspěvky, které po této možnosti volají.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.